logo

Víno Marcinčák

Víno Marcinčák je rodinné vinařství, které hospodaří na vlastních vinicích nacházejících se v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je Víno Marcinčák největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Toto vinařství se zaměřuje na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment je dále doplněn o vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství. Při používání moderních výrobních technologií je kladen důraz na kvalitu, originalitu a jedinečnost vín, která je dána neopakovatelným charakterem jednotlivých viničních tratí. Díky této filozofii vinaře Petra Marcinčáka vznikají osobitá vína určená pro nejnáročnější milovníky vín.

„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné „terroir“ předurčené pro zrození velkých vín.“

Mezi speciality pana Marcinčáka patří výroba slámových a přírodně sladkých vín, která lákají milovníky vín svou komplexností a mimořádnou harmonií všech chutí. Tyto skvosty mezi víny nejsou určeny „pro pití po celý večer“, ale tato vína jsou nezbytnou součástí vrcholné gastronomie a mimořádných příležitostí. Pan Marcinčák za svá speciální vína získal celou řadu ocenění – např. Cenu asociace pařížských sommeliérů.

Výroba speciálních vín:

Při výrobě těchto vín je důležité zbavit hrozny vody přírodní cestou a zvýšit koncentraci cukrů, kyselin a dalších minerálů obsažených v hroznových bobulích. Vinařský zákon povoluje jen tři postupy vysoušení hroznů, a to pomocí ušlechtilé plísně botrytis cinerea při výrobě výběrů z cibéb, pomocí mrazu při výrobě ledových vín a dlouhodobým vysoušením na slámě při výrobě vín slámových.

Při výrobě speciálních vín je kladen důraz na vysoké nároky na práci nejen na vinici v průběhu vegetace, ale i na práci ve sklepě při zpracování hroznů a následné výrobě vína. Výroba speciálních vín je vrcholem vinařského řemesla a vyžaduje od enologa mnoho znalostí, zkušeností, trpělivosti, ale také odvahu a ochotu riskovat. K přípravě speciálních vín mohou být použity pouze zdravé hrozny, z předem vybraných viničních tratí se speciální agrotechnikou a použitím té nejšetrnější ochrany před škůdci a chorobami. Výroba přívlastkových a speciálních vín je přísně kontrolována inspekcí jakosti – ČZPI – a to ve všech fázích produkce. Kontrolována je např. registrace vinice a zdravotního stavu hroznů ve vinici; množství a kvalita při sběru; množství a cukernatosti moštu při lisování.

Přijďte si vybrat speciální víno od pana Marcinčáka do našich prodejen. (Upozornění: Nabídka výrobků v prodejnách se může měnit v průběhu času. Také dostupnost výrobků v jednotlivých prodejnách se může lišit).

Pokud byste chtěli získat další zajímavé informace o panu Marcinčákovi a jeho vinařství, navštivte jeho webové stránky: http://marcincak.cz/o-nas/

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.