logo

Tátův JEDI burger

Superhrdina, který vás vždycky ochrání před nebezpečným světem. Pevný jako skála, sebejistý a připravený postavit se komukoliv a zahnat každé riziko daleko a pryč od vás. A zároveň hodný, veselý, pozorný, láskyplný a jeho speciální schopností je, že vám každý večer přečte pohádku na dobrou noc.

Ano, je to TÁTA.

A ten si určitě zaslouží, aby byl aspoň jednou v roce patřičně oceněn, a to právě třetí červnovou neděli, v den svátku všech tatínků. Co dělá větší radost než dobré jídlo?

Zkuste tomu svému připravit třeba pravý domácí burger, na kterém si rozhodně pochutná. Recept pro vás připravila naše skvělá ambasadorka Bára alias Máma peče doma.

jak na to?

1Briošky na hamburgery

Nejprve si udělejte kvásek. Ve velké míse smíchejte kvasnice, mouku a mléko. Vše důkladně promíchejte. Zakryjte utěrkou a dejte na teplé místo odpočívat aspoň 45 minut. Kvásek bude v sobě mít bubliny a hezky vám vyběhne.

2Přidáme vejce

Do kvásku poté přidejte vejce a rozmíchejte, dokud nebude směs hladká.

3Umícháme těsto

V jiné míse smíchejte cukr, sůl, mouku a postupně přidávejte ke kvásku s vejci. Vše dohromady smíchejte, dokud nebude těsto provlhčené. Poté dejte těstu 10 minut pauzu.

4Vyhněteme těsto

Do odpočatého těsta přidávejte postupně máslo ve 4 menších dávkách. Těsto můžete hnětat vařečkou nebo v robotu.

5Necháme kynout

Jakmile bude těsto hladké, je třeba ho hnětat ještě zhruba 10 minut. Hotové těsto je vlhké, měkké a pěkně se odlepuje od stěn nádoby. Těsto zakryjte a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí objem.

6Vyrobíme kuličky

Vykynuté těsto vyklopte na vál, ukrajujte zhruba 75–80 g porce a šoulejte kuličky. Skládejte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem (nechávejte mezery mezi jednotlivými brioškami aspoň 5 cm). Na plechu je nechte dokynout ještě 50 minut.

7Nahřejeme troubu

Troubu si rozpalte na 205 °C.

8Upečeme

Těsně před pečením briošky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 12–15 minut, dokud nebudou na povrchu krásně zlaté. Dejte vychladnout na mřížku.

9Vnitřek JEDI burgeru

Z masa si tvarujte bochánky, které před položením na gril osolte, opepřete a potřete olejem. Opékejte z každé strany 5 minut a poté nechte v alobalu mimo žár odpočívat 7 minut. Potom alobal otevřete a dejte na maso plátek chedaru.

10Kompletujeme

Briošku potřete dýňovým pyré a dále nandejte maso s chedarem, opečenou slaninku, nasekané vlašské ořechy, rukolu a nakonec to všechno polejte medovo-hořčicovou omáčkou. Propíchněte špejlí a nechť vás provází Síla 🙂

co budeme potřebovat?

  • NA KVÁSEK
  • 6 g instantních kvasnic
  • 115 g plnotučného pléka
  • 3 vejce
  • 65 g hladké mouky
  • NA TĚSTO
  • 300 g hladké mouky
  • 120 g polohrubé mouky
  • 30 g cukru
  • 9 g soli
  • 115 g másla
  • 1 vejce
  • kvásek
  • VNITŘEK JEDI BURGERU
  • 750 g mletého hovězího krku
  • 350 g mletého bůčku
  • 150 g chedaru
  • 150 g slaniny
  • 1 balení rukoly

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.