logo

Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy

Moderní, lehký a svěží – salát z červené řepy s kozím sýrem je ideální volba na léto. Červená řepa se svými antioxidačními účinky podporuje trávení a v kombinaci s kozím sýrem chutná prostě božsky.

K salátu se také skvěle hodí víno, především bílé pozdní odrůdy jako Chardonnay, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené, Rulandské bílé a Ryzlink vlašský.

Salad with roasted beetroot, spinach, soft goat cheese and seeds

 

Suroviny: Na 4 porce

jak na to?

1Příprava ingrediencí

Dušenou červenou řepu si nakrájejte (v rukavicích) na slabé plátky nebo menší kousky. Škrabkou si naloupejte pár plátků bílé ředkve a saláty operte ve studené vodě a nezapomeňte je důsledné osušit. Kozí sýr rozdělte na menší kousky.

2Vrstvení

V misce zvlášť ochuťte červenou řepu připraveným dresinkem a poté naskládejte na talíř – červenou řepu prokládejte bílou ředkví. Přidejte kozí sýr, míchaný listový salát, vlašské ořechy a dýňová semínka.

3Dochucení

Dochuťte dresinkem z řepkového oleje a lesního medu. Pokud bude potřeba, lehce osolte a opepřete černým drceným pepřem.

Náš tip

K salátu doporučujeme Sauvignon z vinařství Jakuba Šamšuly.

šamšula

co budeme potřebovat?

  • 4 ks dušené červené řepy
  • 100 g bílé ředkve
  • 100 g kozího sýra
  • 50 g salátu z červené řepy listy
  • 50 g míchaný salát (použijte salát dle sezóny, frisee, polníček, šťovík)
  • 30 g dýňová semínka
  • 50 g jader vlašských ořechů
  • bílý vinný ocet
  • řepkový olej
  • lesní med
  • sůl, pepř

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.