logo

Česnečka s opečeným chlebem

Recept na tu správnou nejen novoroční snídani!

Příprava: 10 min

Vaření: 30 min

Ingredience pro 4 osoby.

jak na to?

1Příprava polévky

Na sádle opečeme slaninu a brambory nakrájené na kostičky, restujeme do zlatova.

Přidáme česnek nakrájený na plátky, bobkový list a po chvilce opékání přidáme  nakrájenou šunku.

Nakonec vše zalijeme vývarem.

Dochutíme solí a pepřem.

Do vroucí polévky vkvedláme vyšlehané vejce.

2Opečený chléb

Chléb (ideálně den až dva starý) nakrájíme na kostky a opečeme na suché pánvi.

Náš tip

Polévku ozdobíme čerstvou petrželkou.

Také můžeme do polévky přidat nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr.

co budeme potřebovat?

  • 1x palička čerstvého česneku
  • 1l kuřecího vývaru
  • 150g brambor
  • 50g slaniny
  • 100g šunky
  • 3 vejce
  • 1 lžíce vepřového sádla
  • 1 lžička majoránky
  • 3lístky bobkového listu
  • 1/4 chleba

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.