logo

Lilková polévka s fazolí a chilli

Polévka, která vás zahřeje.

Recept je od našeho šéfkuchaře Vojty Fňukala.

Příprava polévky: 15 min.

Doba vaření: 20 min.

Ingredience pro 4 osoby.

jak na to?

1Příprava lilků

Nejprve si zapneme troubu na 200 °C a necháme ji rozpálit.

Lilky omyjeme vodou, rozkrojíme je napříč napůl a  propícháme vidličkou, ať může pára při pečení ven.

Lilky poskládáme slupkou dolů na pečící papír a necháme 10-12 minut péct v rozpálené troubě na 200 °C.

2Příprava zeleniny

Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli na větší kostky. Rozdrtíme nebo nasekáme česnek.

V hrnci rozehřejeme olivový olej, cibuli necháme zesklovatet a poté k ní přidáme česnek.

Upečené lilky zbavíme šlupky a oloupané nakrájíme na kostky. Ty přidáme do cibulovo-česnekového základu.

Restujeme 2 minuty a pak zalijeme horkým zeleninovým vývarem.

Nakonec přidáme celou plechovku fazolí i s nálevem a necháme zavařit.

Vaříme na středním ohni 10 minut.

3Dochucení polévky

Polévku během vaření dochutíme solí, pepřem a rozdrtíme do ní jednu chilli papričku.

Pokud máte rádi hodně ostrá jídla, přidejte chilli papričky dle libosti.

 

4Konečná příprava

Cca 1/3 z obsahu polévky rozmixujeme a přidáme zpět, aby nám polévku lehce zahustila.

Na závěr zamícháme do polévky hrst čerstvě nasekané petrželky a můžeme podávat.

 

Přejeme dobrou chuť.

Náš tip

Do polévky na talíři můžete přidat pár nakrájených kostek feta sýru, který nám polévku zvýrazní. A také můžete přidat pár kostek opečeného lilku.

co budeme potřebovat?

  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 střední lilky
  • olivový olej
  • 1 plechovka Fazole červené Rossi sterilované
  • 1-2 sušené chilli papričky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • hrst ploché petržele
  • tip
  • Feta sýr

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.