logo

Kotlíková gulášová polévka

Tentokrát pro vás máme recept na jednu speciální záležitost – kotlíkovou gulášovku.

kotlíková gulášovka

Období vánočních oslav a Silvestrovských večírků je za námi, až je nám z toho smutno. Tak dlouho plánujeme, co dobrého sníme, co uvaříme celé rodině, abychom si ji hezky rozmazlili, vymýšlíme, čím uctít přátele a najednou se překulíme do nového roku a s večírky provoněnými vánoční romantickou atmosférou je útrum. Ale neklesejme na mysli…

Pojďte si s námi připomenout Silvestrovské mlsání. Pustili jsem se do Silvestrovské kotlíkové gulášové polévky a byla to náramná dobrota a také legrace! A protože se o skvělé zážitky rádi podělíme a navíc nás všechny čeká další, bezpochyby velmi oblíbené období lyžařských pobytů, můžete se nechat inspirovat a překvapit kamarády na chatě touto netradiční dobrotou.

Legraci v kombinaci s přiměřeně dlouhým zdravotním pobytem na čerstvém vzduchu a uspokojení všech mlsných jazýčků garantujeme!

Nezbytné nástroje:

  • kotlík
  • vlastnoručně vyřezávaná vařečka (možno nahradit větvičkou, která neobratnému kamarádovi lyžařovi cvrnkla do nosu při pokusu o slalom)
  • ohniště
  • nůž a prkénko
  • meruňkovice (to kdyby mrzlo až praštělo, aby se kuchař neměl na co vymlouvat – doporučujeme meruňkovici od Žufánka)

 

Doba přípravy: dle počtu vypitých meruňkovic od Žufánka

Ingredience: uzpůsobte dle počtu mlsných kamarádů

jak na to?

1Krájení v teple chalupy

Vše si nejprve nakrájíme a připravíme v teple chalupy, aby se nám ten pobyt na čerstvém vzduchu zbytečně neprotahoval. Cibuli nakrájíme na malé kostky, maso a brambory na větší. Česnek oloupeme, rozkrojíme a odstraníme střed.

2Restování masa

Pak už do rozpáleného kotlíku nad ohněm vložíme sádlo a na sádle opečeme cibuli. Až je krásně zlatá, přidáme papriku a opět ji lehce opečeme. Přidáme maso, které pečlivě promícháme, aby se opeklo a zatáhlo.

3Nechat povařit

Zalijeme pivem a trochou vody a necháme zavařit. Přidáme česnek, sůl, pepř a vaříme, dokud není maso téměř měkké. Nakonec přidáme brambory a dovaříme vše do měkka. Brambory i dostatečné množství cibule zajistí, že polévka je příjemně hustá a nemusí se přidávat moučná zásmažka.

4Dochucení

Na závěr dochutíme majoránkou, solí a pepřem.

Náš tip

Pro masíčko a stejně tak vepřové sádlo se můžete zastavit i v MY FOOD Zelný trh – naši ochotní řezníci vám rádi poradí.

Recept na kotlíkovou gulášovku nás naučila a pro vás sepsala Lucie Borkovcová.

Přejeme vám dobrou chuť a příjemnou zábavu.

co budeme potřebovat?

  • cibule
  • vepřové sádlo
  • kmín
  • vyzrálé hovězí maso zaručeně nejlepší z naší vlastní zrárny
  • mletá sladká paprika
  • špetka uzené sladké papriky
  • rajský protlak
  • česnek
  • pivo
  • sůl
  • majoránka
  • horká voda
  • pepř
  • brambory

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.