logo

Pikantní těstoviny z červené čočky s pak choi a tygřími krevetami

Pusťte do své kuchyně asijské vlivy a zkombinujte je s bezlepkovými těstovinami z červené čočky. Budete za hvězdu!

Za recept děkujeme výrobci Fit’n’Free těstovin.

jak na to?

1.Připravte si krevety

Krevety omyjeme, očistíme, zalijeme sojovou omáčkou a promícháme. Dáme alespoň na 30 minut marinovat do lednice.

2.Vrhněte se na zeleninu

Očistíme zelí, odstraníme košťál a silné části. Potom nakrájíme na tenké nudličky. Omyjeme pak choi a nakrájíme na proužky. Oloupeme a na kostičky nakrájíme cibuli a zázvor. Omyjeme chilli, vyjmeme semínka a nakrájíme na malé kousíčky.

3. Připravte si koření

Smícháme sojovou omáčku, ocet a cukr. Sečuánský pepř opražíme nasucho v pánvi Wok, potom rozdrtíme.

4.Restujte zeleninu

Ve Woku rozehřejeme olej. Vložíme cibuli a smažíme 2 minuty. Potom přidáme zelí, zázvor, chilli a sečuánský pepř. Po 7 minutách přidáme pak choi a smažíme další 2 minuty.

5. Uvařte těstoviny, osmažte krevety

Uvaříme těstoviny z červené čočky ve vroucí osolené vodě al dente. Mezitím si v pánvi rozehřejeme kokosový olej a osmažíme krevety z každé strany asi 2 minuty.

6.Dokončete

Přidáme tekutou kořenící směs a těstoviny k zelenině a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s krevetami.

co budeme potřebovat?

  • 12 tygřích krevet
  • asi 6 lžic sojové omáčky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 300 g Fit'n'Free těstovin z červené čočky
  • 250 g zelí
  • 150 g Pak choi
  • 1 cibule
  • 15 g čerstvého zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 1/2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce sečuánského pepře
  • 2 lžíce sezamového oleje

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.