logo

Jehněčí kolínko na červeném víně

Na Velikonoce by na našem stole nemělo chybět mladé maso, třeba právě jehněčí, které je jemné a málo tučné. Letos můžete vsadit na osvědčený recept Vojty Fňukala – Pomalu pečené jehněčí kolínko na kořenové zelenině, cherry rajčatech a červeném víně.

K pečenému kolínku se skvěle hodí jemná domácí bramborová kaše.

jak na to?

1Příprava ingrediencí

Nejdříve si rozehřejte troubu na 140 °C. Tenkým nožem prošpikujte jehněčí kolínka česnekem, osolte a opepřete. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kolečka a spolu s cibulí, česnekem, cherry rajčátky, bylinkami a kořením přidejte do pekáče ke kolínkům.

2Pečení

Podlijte červeným vínem a vývarem a nechte pomalu dusit v troubě pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, dejte pryč pokličku a nechte dopéct pro barvičku. Kolínka a zeleninu vyndejte z pekáče a nechte výpek vyvařit do pěkné omáčky. Nakonec zjemněte máslem, osolte a opepřete.

3Bramborová kaše

Oškrábané brambory pokrájejte na zhruba třícentimetrové kostky a dejte uvařit do osolené vody. Měkké brambory sceďte a prolisujte lisem na brambory nebo rozšťouchejte. Metličkou nebo šťouchadlem vmíchejte máslo a poté postupně vmíchávejte horké mléko. Dochuťte solí.

Jehněčí kolínko podávejte na bramborové kaši se zeleninou, překápněte omáčkou z výpeku a dozdobte rozmarýnem.

Náš tip

Jehněčí kolínka z ekofarmy pořídíte v našich prodejnách.

co budeme potřebovat?

  • 4 ks jehněčí kolínko
  • 4 střední mkrve
  • 1 malý celer
  • 3 kořeny petržele
  • 3 střední cibule
  • 150g cherry rajčat
  • 100g másla
  • olivový olej
  • 6 stroužků česneku
  • 6 snítek rozmarýnu
  • suché červené víno
  • 0,5 l kuřecího vývaru
  • 10 kuliček černého pepře
  • 4 bobkové listy
  • sůl
  • pepř
  • 1,5kg oloupaných brambor
  • 500ml horkého mléka
  • 200g měkkého másla

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.