logo

Jehněčí bylinková roláda

Za recept děkujeme Matyho chálce!

jak na to?

1Příprava

Jehněčí kýtu očistíme a rozřízneme na plát.
Plát masa umístíme na nataženou potravinářskou folii.
Maso osolíme, opepříme a bohatě posypeme směsí nasekaných bylinek, česneku a citronové kůry.

2Před pečením

Za pomoci potravinářské folie maso zarolujeme a ovážeme potravinářským provázkem.
Roládu ještě zvenku osolíme, jemně opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
Přilijeme víno, necháme odvařit cca na polovinu.

3Pečeme

K masu můžeme do pekáčku ještě přihodit snítku tymiánu a rozmarýnu a dáme péct zakryté do trouby na 190 celsiusů cca 50 minut.

Odklopíme, polijeme výpekem a dopečeme bez pokličky dalších cca 20 minut.

4Podáváme

Odstraníme provázek a můžeme porcovat a podávat.

Náš tip

Porcujeme velmi ostrým nožem a opravdu na něj netlačíme, spíše více taháme.

co budeme potřebovat?

  • 700g jehněčí kýty
  • velkou hrst nasekaných bylinek (petrželovou nať, tymián, rozmarýn, nať z cibulky)
  • 1 stroužek česneku
  • kůru z 1/2 citronu
  • 2PL olivového oleje
  • 200ml bílého vína

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.