logo

Špaldové perníčky

Perníčky měkké – ihned a bez čekání? A dokonce špaldové? Máme recept!

jak na to?

1Vypracujte těsto

Ze všech suroviny vypracujte tuhé těsto a zabalte do folie. Nechte odležet alespoň 3 hodiny (ale ještě lépe přes noc) v chladu.

2Těsto rozválejte a vykrajujte zvolené tvary. Následně dejte péct

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyndejte z lednice a rozválejte na zhruba 0,5 cm výšku. Pokud se vám lepí, mírně podsypávejte moučkovým cukrem. Pomocí formiček vykrajujte zvolené tvary a skládejte na plech s dostatečnými rozestupy. Dejte péct na 8–10 minut. Pokud chcete krásně lesklý povrch perníčků, potřete je ihned po vytažení z trouby rozšlehaným vejcem (celým).

co budeme potřebovat?

  • 400 g špaldové mouky
  • 140 g cukru moučka
  • 75 g másla
  • 2 celá vejce + 1 navíc na potření
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžíčka sody
  • volitelně: pár strouhnutí kůry z biopomeranče

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.