logo

Sezamové kuře

Díky dostupnosti dříve nedosažitelných surovin si můžeme doma připravit orientální a exotické pochoutky. Udělejte si radost a provoňte vaše místnosti tímto skvělým sezamovým kuřetem. Za výborný recept děkujeme naší bloggerce Vendule 🙂

jak na to?

1Kuřecí maso nakrájejte a natřete marinádou

Kuřecí maso pokrájejte na kostky zhruba 2 x 2 cm, suroviny na marinádu smíchejte a vetřete do nakrájeného kuřete. Nechte marinovat alespoň 30 minut, klidně i déle.

2Obalte

Pak obalte v moučné směsi.

3Usmažte nebo upečte

Poté buď usmažte v řepkovém oleji, nebo upečte v troubě (180 °C) na plechu vystlaném pečicím papírem do zlatova.

4Do pánve přidejte ostatní ingredience a prohřejte

Ve vyšší pánvi rozehřejte řepkový olej, přidejte česnek a mírně prohřejte, přidejte všechny ostatní suroviny a neustále míchejte do mírného zhoustnutí (zhruba konzistence sirupu).

5Přidejte maso a zasypejte cibulkou

Poté přidejte opečené maso a zasypte nasekanou jarní cibulkou.

6Podávejte

Podávejte posypané dalším sezamem s dušenou rýží či vaječnými nudlemi.

7Hotovo

Dobrou chuť 🙂

co budeme potřebovat?

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce Tahini pasty
  • špetka soli
  • 1 lžíce Shaoxing vína
  • na obalení:
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce orestovaného sezamu
  • špetka soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • volitentě 1 l řepkového oleje na smažení
  • na omáčku:
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • 1 lžíce Shaoxing vína
  • 170 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžíce světlé sojové omáčky
  • 1 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu smíchaného se 2 lžícemi vody
  • 3-4 stonky jarní cibulky, nasekané
  • hrst sezamu k posypání
  • k podávání:
  • dušená rýže nebo vaječné nudle

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.