logo

Rybí polévka s rajčaty

Vydatná polévka s vůní moře, podle francouzského receptu.

Rybí vývar

Příprava: 5 minut

Vaření: 40 minut

Polévka

Příprava: 10 minut

Vaření: 20 minut

Ingredience pro 4 osoby.

jak na to?

1Příprava rybího vývaru

Zeleninu očistíme a ponecháme vcelku.

Rybí kosti, zeleninu a koření na vývar vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a necháme zavařit. Poté stáhneme na malý oheň a pomalu vaříme cca 40 minut. Po uvaření opatrně přecedíme. Hotový vývar si ponecháme stranou.

2Příprava zeleniny

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme horkou vodou a zbavíme je slupky, poté nakrájíme na kostky.

V hrnci rozpálíme olivový olej a přidáme cibuli, kterou restujeme až zesklovatí. Přidáme česnek a po cca 2 minutách rajčata.

3Konečná úprava

Zalijeme rybím vývarem a necháme zavařit. Dochutíme solí, pepřem a přidáme provensálské koření. Na závěr přidáme kousky ryb a ještě chvíli povaříme.

Ozdobíme nasekanou petrželí a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť.

co budeme potřebovat?

  • Na rybí vývar
  • 0,5 kg rybích kostí
  • 2 l vody
  • 3 lístky bobkového listu
  • 6 kuliček nového koření
  • 8 kuliček celého černého pepře
  • sůl
  • 3 mrkve
  • 1 menší celer
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • Na polévku
  • 4 rajčata
  • 2 střední cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g rybího masa
  • provensálské koření
  • hrst čerstvě nasekané ploché petržele
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.