logo

Řepný burger v domácí housce

Recept na vegetariánský burger od Dětem zdravě.

jak na to?

1Jak na housky - těsto

Droždí a cukr rozpustíme v ohřátém mléce a přilejeme do mísy, kde je připravená mouka, vejce, rozpuštěné máslo a sůl – hmotu propracujeme na hladké nelepivé těsto.

Přikryjeme ho utěrkou a necháme hodinu v teple kynout, v polovině času těsto rukama znovu propracujeme.

Poté z těsta odkrajujeme kousky o zhruba 90 g a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme hladké kulaté bochánky bez viditelných spár (+ dostatečně od sebe vzdálené) – plech přikryjeme utěrkou a necháme další hodinu kynout.

 

2Jak na housky - pečeme

Poté potřeme rozšlehaný vejcem a posypeme mákem či sezamem (nebo necháme bez posypu).

Pečeme v troubě vyhřáté na 200C asi 12 minut dozlatova.

 

3Placičky

Oloupanou syrovou řepu nastrouháme najemno a pořádně z ní vymačkáme co nejvíc tekutiny.

Přidáme k ní vločky, vajíčka, prolisovaný česnek, tymián, petržel, sůl a pepř a pořádně promícháme – necháme 20 minut odležet, aby vločky nasákly.

Z řepové hmoty vytvarujeme placičky a ty buď smažíme nebo pečeme v troubě.

Náš tip

„Hamburgery“ obložíme např. ledovým salátem, rajčetem a zakysanou smetanou smíchanou s trochou prolisovaného česneku 🙂

co budeme potřebovat?

  • 2 středně velké červené řepy
  • 120 g mletých ovesných vloček
  • 7 vajec
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžíce čerstvé petržele
  • pepř
  • sůl
  • tuk
  • droždí
  • 35g třtinového cukru
  • 120ml plnotučného vlažného mléka
  • 490g hladké špaldové mouky
  • 110g másla
  • mák
  • sezam
koupit všechny ingredience

galerie

vytisknout

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online;
v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
naše všeobecné obchodní podmínky