logo

Bulgogi – grilovačka po korejsku 🇰🇷

Máte rádi grilování a hledáte inspiraci, jak oživit víkendovou grilovačku? Vyzkoušejte bulgogi – marinované hovězí. Dá se připravit i na pánvi, ale tu správnou chuť dostane jen na dřevěném uhlí! Trik spočívá ve výběru správného kousku hovězího a korejské marinádě.

jak na to?

1.Nakrájíme maso

Hovězí nakrájejte na plátky silné asi 3 milimetry. Dejte do marinovací mísy.

2.Připravíme marinádu

Hrušku, cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Jarní zelenou cibulku nasekejte na nudličky a ty potom na jemné kostičky. Přidejte k rozmixované hrušce a zelenině cibulku, cukr, sojovou omáčku, sezamový olej a pepř, rozmíchejte a přelijte marinádou maso.

3.Marinujeme přes noc

Přidejte mrkev, promíchejte a nechte v lednici marinovat – minimálně několik hodin, ale nejlépe do druhého dne.

4.Vyndáme z lednice a rozpálíme gril

Maso se griluje při pokojové teplotě, to je základní poučka. Takže vytáhněte misku s masem z ledničky a zatím rozpalte gril.

5.Grilujeme

Grilujte v kovovém koši s malými otvory, případně poslouží jednorázový hliníkový grilovací talíř. Maso při grilování obracejte. Vzhledem k tomu, že grilujete tenké plátky hovězího, máte za pár minut hotovo.

6.Servírujeme

맛있게 드세요 neboli Dobrou chuť!

Náš tip

Korejci jedí bulgogi na listu salátu s dipem z fermentovaných fazolí. Pokud ho nemáte, můžete nahradit rýží. A nezapomeňte na kimchi!

co budeme potřebovat?

  • 500 g hovězího (např. nízký roštěnec)
  • 1 hruška
  • 1 malá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • asi 1cm kousek zázvoru
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • několik plátků mrkve

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.