logo
 

Pečená jehněčí kýta

Doba přípravy: 15 minut.
Doba naložení: 12 hodin.
Doba pečení: 120 – 180 minut.

Ingredience pro 4 osoby.

jak na to?

1Naložení masa

Omyté maso prošpikujeme česnekem a rozmarýnem, vložíme do hrnce a zalijeme červeným suchým vínem. Uložíme do lednice a necháme přes noc marinovat.

2Příprava masa

Vyndáme z lednice nádobu s marinovaným masem a necháme chvilku venku, aby maso nebylo tak studené. Připravíme si pekáč do kterého přendáme maso i s marinádou.
Pečeme v předehřáté troubě na 160°C dle velikosti kýty cca 2 – 3 hodiny.
Během pečení maso podléváme.

Náš tip

Jako přílohu můžeme připravit např. bulgur se zeleninou s omáčkou z bílého jogurtu s rozmixovaným zeleným hráškem.

co budeme potřebovat?

  • 680 g jehněčí kýty
  • 200 g česneku
  • rozmarýn
  • červené víno na naložení

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.