logo

Moštárna Hostětín

Je barevný podzim, vy sedíte u dědečka v sadu s těmi nejkrásnějšími jablíčky široko daleko a už se nemůžete dočkat, až dostanete ochutnat první doušek čerstvě vylisovaného moštu. A už vám klouže po patře, slaďoučký, chladivý, voňavý….

Pamatujete si ten skvělý zážitek? A co takhle si ho zopakovat, a to kdykoliv dostanete chuť? Nepotřebujete k tomu ani dědečka, ba ani ten sad – stačí si zaskočit do některé z našich prodejen. Tam můžete vybírat z několika příchutí moštů, ani nebudete vědět, co vyzkoušet dřív.

Tyto mošty nám dodává Hostětínská moštárna z Bílých Karpat. Během téměř čtrnácti let si výtečné hostětínské mošty našly své zákazníky v prodejnách zdravé výživy a biopotravin. O jejich kvalitě svědčí i to, že v roce 2002, hned v prvním ročníku soutěže, získal jejich jablečný mošt ocenění Česká biopotravina. Další ocenění následovala pro mošt s rakytníkem a sirup z černého bezu.

Při výrobě jablečného moštu jsou totiž používány postupy, které v co největší míře uchovávají přírodní charakter nápoje. Jablečný mošt se při výrobě:

  • nečeří (nepoužívají se čeřidla tanin či želatina)
  • nefiltruje (žádné papírové ani látkové filtry)
  • nepřibarvuje
  • nepřislazuje
  • neředí

 

Je libo mošt?

Konečný produkt z Hostětínské moštárny – jablečný mošt – je 100% jablečná šťáva bez jakýchkoli přísad, umělých sladidel či filtrace, která je konzervována pasterizací. Tradiční a zároveň jedinečný mošt je lisován z jablek z ekologického zemědělství od místních farmářů. Zdejší přírodní podmínky a pestrá skladba odrůd jablek se odrážejí ve vyvážené chuti, která vaše chuťové buňky opět vyburcuje k činnosti.
Kromě čisté, 100% jablečné šťávy si můžete vychutnat ovocné a zeleninovénápoje, ve kterých je jablečný mošt smíchán se šťávou z červené řepy či rakytníku, nebo s výluhem z máty, zeleného čaje či zázvoru.

Mošt se plní do skleněných lahví (0,75 l a 0,2 l) se šroubovacím uzávěrem. Lahodný hostětínský mošt se také vyrábí v praktickém rodinném balení bag in box (tj. papírová krabice a v ní plastový sáček s výpustným ventilem).Tato technologie umožňuje postupné čepování moštu; mošt vydrží až měsíc po otevření bez újmy.

Sortiment moštů doplňují bylinné sirupy (bezový, mátový, rooibos, konopný).
Více než čtyři pětiny produkce moštárny nesou osvědčení BIO – Produkt ekologického zemědělství. Značka BIO garantuje spotřebiteli jak dodržení ověřeného výrobního postupu, tak kvalitu jablek, které do moštárny dodávají ekologičtí zemědělci přednostně z Bílých Karpat.
Tak co vám brání si nejen dopřát tuto znamenitou chuť, ale i udělat něco pro své zdraví a podporu obranyschopnosti organismu?

Takže – připíjíme vám NA ZDRAVÍ!!

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.