logo

Francouzské vepřové ragú s česnekovo bramborovou kaší

Francouzské vepřové ragú

Příprava: 15 minut

Doba vaření: 15 minut

 

Česnekovo bramborová kaše

Příprava: 10 minut

Doba vaření: 40 minut

 

Ingredience pro 4 osoby

jak na to?

1Příprava masa

Maso očistíme od blan a nakrájíme na nudličky o velikosti malíčku.

2Příprava základu

Šalotku očistíme a nakrájíme na měsíčky, česnek nakrájíme na plátky. Zázvor nastrouháme na jemno a vymačkáme z něj šťávu. Do hrnce nalijeme olivový olej a rozpálíme jej, přidáme nakrájenou šalotku a restujeme až zesklovatí.

Poté přidáme česnek a po minutce maso, které pečlivě osmažíme ze všech stran, aby se zatáhlo. Nakonec přidáme šťávu ze zázvoru, zalijeme vývarem.

3Dochucení kořením

K masu nasypeme lžíci tymiánu, nastrouhaný muškátový oříšek a bobkový list.

Vše provaříme cca 5 minut a přilijeme smetanu. Osolíme, opepříme a popřípadě dle chuti přidáme citrónovou šťávu.

4Příprava kaše

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky o velikosti cca 3 cm.

Do hrnce dáme vodu, sůl a přidáme brambory. Na mírném ohni vaříme asi 30 minut, do změknutí.

5Příprava česneku

Rozpálíme troubu na 200 °C

Celé palice česneku dáme na plech pokrytý pečícím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme cca 15 minut až bude česnek měkký. Necháme česnek vychladnout a vymačkáme ho ze slupky.

6Příprava mléka

Nalijeme mléko do hrnce, přidáme k němu máslo a ohřejeme ho.

7Na závěr

Uvařené brambory scedíme, nalijeme do nich horké mléko s máslem, upečený česnek a rozmačkáme na kaši. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.

co budeme potřebovat?

  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm velký kousek čerstvého zázvoru
  • 200 g šalotky
  • 0.5 kg vepřové panenky
  • olivový olej
  • 2,5 dcl kuřecího vývaru
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 lístky bobkového listu
  • ½ nastrouhaného muškátového oříšku
  • 0.5 dcl smetany 30%
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 1 kg brambor
  • 2 celé palice česneku
  • 2 dcl mléka plnotučného
  • 100 g másla
  • olivový olej

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.