logo

Konečně vývar

Kostky jsou (za)vrženy!

Ať jste začínající kuchaříček/kuchařinka, nebo profík, který už má v kuchyni vystátý ďůlek, jednu věc jste pravděpodobně zjistili poměrně brzy. Při vaření se neobejdete bez vývaru. Tato pravda je natolik triviální, že se nebudeme rozpakovat ji znovu zopakovat: Při vaření se neobejdete bez vývaru!

Zatímco v roce 1926 hospodyňky zajásaly, že nemusejí táhnout vývar přes noc a mohou využít úžasnou novinku – bujón z kostky, dnešní trendy se vracejí zpátky k poctivým surovinám a přirozeným, nechemickým formám konzervace. Bujón z kostky napěchovaný glutamanem sodným je zkrátka a dobře out.

Poctivý vývar je bezvadná věc a naučí se ho připravovat každý. Ne vždycky ale máte čas. Představte si, že chcete po sobotním výletu uvařit rychlé risotto, nebo si dát šálek horké polévky na zahnání následků pátečního bujarého večírku, ale museli byste běžet k řezníkovi pro kosti a maso a nemáte půlden času. Tady nepomůže ani bůh rychlého vaření Papin! Naštěstí je tu Konečně vývar.

Ve variantách hovězí, kuřecí, zeleninový nebo demi-glace je konečně vývar opravdu pro každého. Neobsahuje žádnou chemii, proto je nutné držet ho pěkně u ledu. Za to vám pomůže všude tam, kde si nevystačíte s vodou. Dodá tělo omáčkám, polévkám i jídlům z jednoho hrnce a jeho autoři se dušují, že má léčivé aromaterapeutické a další ozdravné účinky. A to jak jednorázově při akutních virózách (těch plebejských i těch prezidentských), tak při dlouhodobém užívání.

Více jsme o Konečně vývar psali třeba tady.

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.