logo
 

Jehněčí s mátovou omáčkou

Příprava: 15 minut

Pečení masa: 120 minut

 

Ingredience pro 4 osoby.

jak na to?

1Příprava masa

Maso omyjeme a prošpikujeme česnekem a otrhanými lístky rozmarýnu. Důkladně jej osolíme a opepříme.

2Příprava zeleniny

Cibuli, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na malé kostky.

3Příprava na pečení

Předehřejeme troubu na 220°C. Vezmeme si pekáč a vložíme do něj maso spolu se zeleninou. Zakapeme vše olivovým olejem. A vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 220°C 10 minut, aby se maso zatáhlo. Poté stáhneme teplotu na 140°C, přilijeme červené víno a vše pomalu pečeme do měkka.

4Příprava mátové omáčky

Do misky vložíme nasekanou mátu, přidáme cukr, trochu vařicí vody a necháme vychladnout.

Dle chuti přidáme vinný ocet a necháme omáčku odležet.

 

Servírujeme společně, aby se kousky masa mohly namáčet do omáčky.

 

Náš tip

Na omáčku se výborně hodí vinný ocet Aspall

co budeme potřebovat?

  • 1 kg jehněčí kýty nebo 4 ks jehněčích kolínek
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 větší mrkev
  • 1 kousek řapíkatého celeru
  • 1 větší cibule
  • 2 dcl suchého červeného vína
  • olivový olej
  • hrst čerstvě nasekané máty
  • 2 lžičky cukru
  • vodu
  • 50 ml bílého vinného octa

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.