logo

Těstoviny s rychlou rajčatovou omáčkou a bazalkou

Lehký a chutný oběd nebo večeře do 30 minut? Žádný problém. Zkuste těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou, navrch pár strouhnutí Parmezánu nebo Gran Moravie a o příjemný chuťový zážitek máte postaráno.

jak na to?

1Dejte vařit těstoviny a nakrájejte česnek a bazalku

Dáme vařit vodu na těstoviny ve velkém hrnci. Až začne voda vařit, osolíme, vložíme těstoviny a promícháme, aby se neslepily. Česnek nakrájíme na drobné plátky a pak ještě na proužky. Lístky bazalky svineme (jako doutník) a pokrájíme na tenké proužky.

2Opečte česnek a rajčata z konzervy

Do pánve dáme rozehřát olivový olej. Přisypeme česnek a opékáme zhruba minutu (česnek nesmí zhnědnout). Přidáme rajčata z konzervy a promícháme, ztlumíme na střední plamen a necháme chvilku probublávat.

3Dochuťte

Do omáčky přidáme 4 lžíce osolené vody z těstovin a promícháme. Opepříme, znovu promícháme a ochutnáme. Můžeme přidat lžičku cukru, ale není to nutné. Zamícháme a ochutnáme, případně dosolíme (pokud nestačila voda z těstovin). Stáhneme z plotny.

4Sceďte těstoviny, promíchejte a podávejte :)

Těstoviny scedíme a necháme trochu odkapat. Mezitím do pánve s omáčkou vhodíme 2/3 bazalky. Následně zasypeme těstovinami. Rychle promícháme a podáváme, případně posypeme zbytkem bazalky a strouhaným sýrem.

Náš tip

Upozornění: pokud chcete tento recept připravit v bezlepkové variantě, kupte si bezlepkové těstoviny. Obdobně pokud byste ho chtěli připravit ve veganské variantě, vynechte sýr, nebo ho nahraďte rostlinnou alternativou.

co budeme potřebovat?

  • 500 g těstovin
  • 5 lžic soli
  • 5 l vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • sůl a pepř
  • lžička cukru (pokud máte raději sladší omáčku)
  • 4 lžíce vody z těstovin
  • bazalka - hrst lístků
  • tvrdý sýr na posypání

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.