logo
 

Dýňová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem

Trochu exotičtější dýňová polévka s kokosovým mlékem, zázvorem a chilli, který skvěle zahřeje při sychravém podzimním počasí. Dá se skvěle zamrazit a uchovat tak jako nouzový oběd v krabičce.

jak na to?

1Nakrájejte dýni, cibuli a zázvor

Dýni nakrájejte na kostky (hokkaido se nemusí loupat, ostatní ano). Cibuli nadrobno na kostičky. Zázvor oloupejte a pokrájejte na tenčí plátky.

2Suroviny orestujte a přilejte vývar a kokosové mléko

V hrnci rozehřejte olej a orestujte cibuli do sklovita, přidejte dýni, opékejte zhruba 5 minut, poté přihoďte i zázvor a chilli, promíchejte a restujte ještě asi minutu. Poté přelijte vývarem, 2/3 kokosového mléka a vařte asi 30 minut.

3Rozmixujte, dokořeňte a servírujte

Rozmixujte najemno. Osolte a opepřete; ochutnejte a případně dolaďte. Při servírování pokapejte kokosovým mlékem a dle chuti posypejte chilli vločkami.

co budeme potřebovat?

  • 1 kg dýně
  • 1 l vývaru
  • 1 středně velká cibule
  • špetka chilli vloček (nebo víc, dle chuti)
  • 3 cm zázvoru
  • plechovka kokosového mléka (t.j. cca 400ml)
  • 3 lžíce oleje
  • sůl a pepř na dochucení

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.