logo

Steak z vepřové krkovičky s mexickými fazolemi

Steak z vepřové krkovičky

Příprava masa: 5 minut
Naložení masa: 60 minut
Pečení masa: 10 minut

Mexické fazole

Příprava fazolí: 10 minut
Naložení fazolí: 1 den
Doba vaření fazolí: 30 minut

Česnekové brambory

Příprava a vaření:  40 minut

 

Ingredience pro 4 osoby.

jak na to?

1Příprava masa

Maso na steak si necháme uříznout stejnoměrně, aby se nám propékalo na všech místech stejně.
Pokud je po stranách tuková blána, je lepší jí nožem přeseknout, aby se nám maso nekroutilo.
Bylinky smícháme v míse s olivovým olejem, přídáme maso a necháme marinovat v lednici (min. 1 hodinu).

2Opékání masa

Před opékáním maso necháme chvilku venku z lednice.
Na pánev nalijeme olivový olej a rozpálíme, maso upečeme zprudka po obou stranách. Poté pomalu dopékáme, dokud maso není hotové.

3Předpříprava fazolí

Fazole zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat.

4Vaření fazolí

Druhý den zvolna vaříme fazole ve stejné vodě asi 20 minut.

5Příprava fazolí

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostky, česnek nakrájíme na plátky.
Do hrnce nalijeme olej a rozpálíme ho, přidáme cibuli, slaninu a restujeme až cibule zesklovatí.
Poté přidáme česnek, po minutce drcená rajčata nebo protlak. A nakonec přidáme uvařené fazole.
Zamícháme, osolíme a opepříme.
Na závěr přidáme chilli, tak jak nám vyhovuje ostrost.

6Příprava brambor

Brambory očistíme a nakrájíme na plátky i se šlupkou. Česnek nakrájíme na plátky nebo rozdrtíme.
Obojí vložíme do mísy a zalijeme olivovým olejem, osolíme a promícháme.
Na plech si připravíme pečící papír a brambory s česnek na něj rovnoměrně rozprostřeme.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 20 – 30 minut, aby brambory byly dozlatova a měkka.
Během pečení jednou až dvakrát promíchejte, aby byly brambory stejnoměrně opečené.

Náš tip

Slaninu můžeme nahradit mexickou klobásou Chirizo, která přidá pokrmu identickou chuť a i pálivost.

co budeme potřebovat?

  • 800 g steak z krkovičky
  • tymián
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • Mexické fazole
  • 200 g červených fazolí
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g drcených rajčat nebo protlak
  • 50 g slaniny
  • chilli
  • Česnekové brambory
  • 1 kg brambor
  • 5 stroužků česneku

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.