logo

Houbový tataráček na dýňové kaši se sýrovým nočkem

Recept od Martiny Lancingerové a jejího Vařeniště.

jak na to?

1Dýně

Troubu předehřejeme na 200 °C.Dýni nakrájíme na drobné kostky (1,5cm). V misce promícháme dýni se lžící oleje, špetkou muškátového oříšku, pepře a větší špetkou soli. Poté vložíme do vyhřáté trouby na 30 minut.

2Houby

Houby nakrájíme na drobné kostičky. Kousek ze zelené části jarní cibulky (1 cm) dáme stranou a zbytek nakrájíme na menší kolečka, silná cca 0,5 cm. V kastrůlku rozehřejeme máslo, na němž orestujeme cibulku, zaprášíme celozrnnou moukou, promícháme. Přidáme nakrájené houby, podlijeme vínem a stejným množstvím vody. Lehce osolíme a za občasného míchání dusíme 25 minut na mírném ohni. Pokud se houby začnou připalovat, podlijeme trochou vody. V závěru chceme získat hustou konzistenci. Asi 5 min. před koncem dušení přimícháme bylinky.

3Sýry

Nivu nastrouháme a v misce smícháme s ricottou a zbylým kouskem jarní cibulky, kterou nakrájíme najemno.

4Kaše

Dýni vyndáme z trouby, vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Promícháme se smetanou.

5Servírování

Do tvořítka vložíme dýňovou kaši, navrstvíme houbovou směs a zdobíme nočkem ze sýrové směsi.

co budeme potřebovat?

  • 120 g lesních hub – mix
  • 150 g oloupané Hokkaido
  • 15 g másla
  • 50 ml polosuchého bílého vína
  • 30 g (2 kusy) jarní cibulky
  • 1 – 2 lžičky celozrnné hladké mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce smetany
  • 25 g nivy
  • 40 g ricotty
  • Čerstvý rozmarýn – ½ lžičky nasekaného
  • Špetka tymiánu
  • Mletý muškátový oříšek
  • Sůl
  • Pepř

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.