Máte rádi grilování a hledáte inspiraci, jak oživit víkendovou grilovačku? Vyzkoušejte bulgogi – marinované hovězí. Dá se připravit i na pánvi, ale tu správnou chuť dostane jen na dřevěném uhlí! Trik spočívá ve výběru správného kousku hovězího a korejské marinádě.
Hovězí nakrájejte na plátky silné asi 3 milimetry. Dejte do marinovací mísy.
Hrušku, cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Jarní zelenou cibulku nasekejte na nudličky a ty potom na jemné kostičky. Přidejte k rozmixované hrušce a zelenině cibulku, cukr, sojovou omáčku, sezamový olej a pepř, rozmíchejte a přelijte marinádou maso.
Přidejte mrkev, promíchejte a nechte v lednici marinovat – minimálně několik hodin, ale nejlépe do druhého dne.
Maso se griluje při pokojové teplotě, to je základní poučka. Takže vytáhněte misku s masem z ledničky a zatím rozpalte gril.
Grilujte v kovovém koši s malými otvory, případně poslouží jednorázový hliníkový grilovací talíř. Maso při grilování obracejte. Vzhledem k tomu, že grilujete tenké plátky hovězího, máte za pár minut hotovo.
맛있게 드세요 neboli Dobrou chuť!
Korejci jedí bulgogi na listu salátu s dipem z fermentovaných fazolí. Pokud ho nemáte, můžete nahradit rýží. A nezapomeňte na kimchi!