logo

Vepřová roláda se špenátem ochucená pestem z medvědího česneku

Po odlehčených variantách tu máme něco vydatnějšího. Klasika s pořádným kouskem masa, dochuceným vynikajícím pestem z medvědího česneku. Tento recept nám poskytl jeden z našich skvělých dodavatlů a výrobce (mimo jiné) pesta z medvědího česneku – Hradecké delikatesy. 

jak na to?

1Špenát spařte, vymačkejte a nakrájejte

Čerstvé listy špenátu (byla ho plná mísa, hodně se smrskne) spařte vařící vodou, vymačkejte a nakrájejte.

2Přidejte pesto a dosolte

Přidejte k němu pesto z medvědího česneku a dosolte ho.

3Vepřovou plec rozkrojte a rozklepejte

Vepřovou plec si rozkrojte a rozklepejte tak, aby se dala pohodlně naplnit a zavinout do rolády.

4Rozklepané maso osolte a natřete hořčicí

Takto připravené maso osolte a natřete dijonskou hořčicí.

5Masová roláda

Na plát masa nandejte vrstvu špenátové směsi, zarolujte ho, na povrchu osolte a hojně potřete čerstvě namletým pepřem. Aby se roláda nerozpadla, zajistěte ji párátky nebo zavažte gastroprovázkem.

6Zprudka orestujte

Maso nyní zprudka ze všech stran orestujte na sádle, aby se zatáhlo a dalším pečením neztratilo šťávu.

7Pečení

Maso přendejte do pekáče, přidejte na čtvrtky nakrájené žampiony, cherry rajčata, napůl překrojenou paličku česneku, snítky tymiánu a vše trochu podlijte vodou. Zakryjte pokličkou nebo alobalem a pečte asi 90 minut při 160 °C.

8Pečení bez pokličky

Poté roládu dopékejte odkrytou na 200 °C, dokud nezíská zlatou barvu. Před rozkrájením roládu nechte pár minut odležet.

9Brambory uvařte a nechte zchladnout

Než se dopeče roláda, připravte si bramborové těsto na šišky: Brambory typu C si uvařte ve slupce a nechte je zcela zchladnout.

10Oloupejte, nastrouhejte, přidejte vejce a mouku

Pak je oloupejte, nastrouhejte najemno, přidejte vejce a hrubou mouku.

11Vytvořte šišky a dejte je vařit

Z těsta tvořte šišky a ty najednou dejte do vroucí osolené vody. Vařte je, dokud nevyplavou na hladinu.

12Před podáváním šišky osmažte

Bramborové šišky před podáváním usmažte do zlatova na sádle.

13Servírování

Naservírujte nakrájenou roládu s pečenými cherry rajčaty, žampiony a česnekem.

14Dobrou chuť

Nyní už máme hotovo a přejeme DOBROU CHUŤ! 🙂

Náš tip

Tento recept je dostupný i na stránkách autora.

co budeme potřebovat?

  • 750 g vepřové plece
  • velká mísa čerstvého listového špenátu
  • 2 lžíce pesta z medvědího česneku HD
  • dijonská hořčice
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 500 g brambor typu C
  • 1 vejce
  • 200 g hrubé mouky
  • 2 větvičky cherry rajčat
  • 5 žampiónu
  • tymián
  • sádlo
  • 1 palice česneku
koupit všechny ingredience

galerie

vytisknout

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online;
v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
naše všeobecné obchodní podmínky |  ochrana osobních údajů |  cookies |  BIO certifikát