logo

Tabouleh

Zdravý, voňavý a originální salát inspirovaný Blízkým východem.
Příprava: 15 minut

Vaření:  25 minut

Ingredience na 4 porce.

jak na to?

1Příprava bulguru

Bulgur nasypeme do síta a pečlivě propláchneme studenou vodou.

Propláchnutý bulgur dáme do kastrolu s vroucí osolenou vodou (přibližně 200 – 300 ml) a s kapkou citrónu. Povaříme asi 5 minut. Poté bulgur přiklopíme, odstavíme z plotny a necháme asi 12 minut dojít.

2Příprava zeleniny

Očistíme cibuli a nakrájíme ji na měsíčky. Papriku a okurku zbavíme semínek a nakrájíme je na kostky. Rajčata rozpůlíme, vydlabeme dužinu a nakrájíme také na kostky.

Opláchnuté bylinky (mátu a petržel) lehce přesekáme nožem.

3Konečná úprava

Uvařený bulgur dáme do velké mísy a přidáme k němu nakrájenou zeleninu a bylinky.

Dále přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a kapku olivového oleje.

Celé jídlo dochutíme citrónovou šťávou, římským kmínem, solí a pepřem.

Dobrou chuť.

Náš tip

Libanonci tabouleh podávají s měsíčky citrónu a nabírají si ho salátovými listy.

co budeme potřebovat?

  • 100 g bulguru
  • 1 bio citrón
  • 1 střední červená cibule
  • 6 jarních cibulek
  • 1 malá okurka hadovka
  • 1 paprika
  • 3 rajčata
  • hrst čerstvé petržele
  • hrst čerstvé máty
  • 1 lžička římského kmínu
  • 130 ml olivového oleje

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.