logo
 

Hruška pošírovaná v červeném víně

Podzimní dezert jako malovaný. Hruška do sebe krásně natáhne nejen barvu červeného vína, ale také vůni badyánu a hřebíčku. Jednoduchý, ale velmi efektní recept máme od Matyho chálky.

Maty o ní říká: „Pošírovaná hruška je ideální podzimní dezert a její kouzlo spočívá v tom, že se dá podávat studená i teplá. Teplou podávám se zmrzlinou, studenou zase s teplou vanilkovou omáčkou. Hrušku můžeme pošírovat i ve víně bílém či vařit v čaji.“

jak na to?

1Hrušku oloupejte a vykrojte jádřinec

Hrušku oloupeme, ponecháme stopku, spodek s „bubákem“ odkrojíme, aby nám vznikla rovná plocha. Krouživým pohybem vykrojíme jádřinec.

2Dejte probulbat

Dáme probublat (opravdu jen táhnout – nevaří se to jako brambory) do kvalitního červeného vína s cukrem, badyánem, skořicí a hřebíčkem – cca 20 minut (zde ale záleží na hrušce – některé mohou být za 5 a jiné za hodinu). Chce to maličko do ní píchnout vidličkou, určitě poznáte správný okamžik. Nesmí být ani měkká, ani moc tuhá.

3K čemu se hodí?

Podávat doporučuji se skořicovou zmrzlinou. Pokud ji neseženete, nezoufejte – stačí i vanilková a posypat mletou skořicí. Dozdobte tmavou čokoládou.

co budeme potřebovat?

  • hrušky
  • 1-2 láhve červeného vína
  • 2 kousky celé skořice
  • 8 hřebíčků
  • 1 hvězdička badyánu
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • skořicová zmrzlina
  • kvalitní vysokoprocentní čokoláda

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.