logo

Hovězí líčka na portském víně

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 – 4 hodiny

Pro 4 osoby.

jak na to?

1.Příprava líček

Maso omyjeme a nakrájíme na stejně velké kusy, zbavíme blan a osolíme, opepříme.
V kastrolu si rozehřejeme olivový olej s trochou másla. Zprudka ze všech stran maso opečeme, aby se zatáhlo.
Poté maso z kastrolu vyndáme a přiklopíme, aby nevychladlo.

2.Příprava zeleniny

Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme na větší kousky. Vložíme do stejného kastrolu ve kterém jsme opékali maso a restujeme, delší dobu.

3.Dušení masa se zeleninou

Až je zelenina řádně opečená, přidáme maso co jsme si odložili bokem. Zalijeme portským vínem, tak aby maso bylo zcela ponořené. A dusíme do měkka 3 – 4 hodiny, dle potřeby a velikosti masa.

4.Závěrečná příprava

Měkké maso vyndáme z hrnce a zeleninu rozmixujeme, propasírujeme. Omáčku přivedeme k varu, přidáme maso a na závěr dolijeme zbylým portským vínem. Ale už nezahříváme, aby nám vyzněla chuť vína s masem.

5.Příprava kaše

Uvaříme zeleninu a brambory do měkka, scedíme a rozmixujeme s máslem a smetanou.

6.Na ozdobení

Mrkev a řapíkatý celer opečeme na másle a položíme při servírování na maso.

co budeme potřebovat?

  • 1 kg hovězích líček
  • 150 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 100 g řapíkatého celeru
  • láhev portského vína
  • Na zeleninovou kaši
  • 100 g brambor
  • 50 g celeru
  • 50 g petržele
  • 50 g másla
  • 0,1 dcl smetany
koupit všechny ingredience

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online;
v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
naše všeobecné obchodní podmínky |  ochrana osobních údajů |  cookies |  BIO certifikát