logo

Grilovací marinády Richarda Fuchse

Šéfkuchař Sklizeno Richard Fuchs pro vás nachystal deset skvělých marinád, se kterými letos u grilu zabodujete. Ať už se rozhodnete pro hovězí, vepřové nebo drůbež, můžete se inspirovat dle momentální nálady a chuti.

Obecný postup je u všech receptů podobný: Všechny ingredience na marinádu smíchejte, maso důkladně potřete, nechejte minimálně 2 hodiny odležet v lednici (lepší je to vždycky přes noc). Asi hodinu před grilováním nádobu s marinovaným masem vytáhněte, aby maso získalo pokojovou teplotu. Potom otřete případné kousky bylinek a šup na gril. Nejdříve nechejte maso na grilu zatáhnout a až nakonec grilujte na vysokém žáru „na kůrčičku“.

Přejeme dobrou chuť!


Hovězí žebra z vyzrálého Angus Black Aberdeen v medu
(4 porce)
8 g hovězího žebra s kostí
4 lžíce tekutého medu
1 lžíce drceného sušeného koriandru
citronová kůra z 2 bio citronů nastrouhaná nahrubo
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička uzeného chilli
1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
sůl
drcený černý pepř
4 lžíce oleje

Pikantní kuřecí křidýlka
(4 porce)
1 kg kuřecích křídel
4 stroužky česneku
3 lžíce medu
8 lžic sójové omáčky
uzené chilli
sůl
drcený černý pepř
4 lžíce oleje

Kuřecí křidýlka naložená v jogurtu a curry
(4 porce)
1 kg kuřecích křídel
200 ml bílého jogurtu
1 plná lžíce žluté curry pasty
špetka chilli
sůl
drcený černý pepř
citronová šťáva
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru

Špíz z kuřecích stehen s paprikou a červenou cibulí
(6 porcí)
600 g vykostěných kuřecích stehen nakrájených na kostky
6 lžic oleje
2 lžíce drceného kmínu
2 lžíce sladké mleté papriky (nebo pálivé)
sůl
drcený černý pepř
1 celá červená cibule
1 celá červená paprika

Kuřecí prsa marinovaná ve sladké chilli omáčce
(4 porce)
600 g kuřecích prsíček bez kůže
4 lžíce sladké chilli omáčky
špetka uzeného chilli
1 lžička soli
drcený černý pepř
4 lžíce oleje

Kuřecí paličky na způsob Gyros
(4 porce)
1 kg kuřecích paliček
2 lžíce gyros koření
2 lžíce sladké papriky
chilli na dochucení
2 stroužky česneku
sůl
pepř
tymián
4 lžíce oleje

Grilovaná vepřová žebírka na česneku a kmínu
(6 porcí)
1,5 kg vepřových žebírek
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce drceného koriandru
1 lžíce oregana
6 rozdrcených stroužků česneku
1 lžička drceného černého pepře
půl lžičky skořice
2 lžíce soli
4 lžíce oleje

Marinovaná žebírka na černém pivu s cibulí, česnekem a uzenou slaninou
(6 porcí)
1,5 kg vepřových žebírek
400 ml černého piva – zredukovat na polovinu objemu a povařit se všemi ingrediencemi
100 gramů uzené slaniny
4 stroužky česneku
1 cibule krájená na nudličky Julienne
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce hořčičného semínka
6 lžic oleje
sůl
drcený černý pepř

Vepřová krkovice na mexický způsob
(4 porce)
600 g vepřové krkovice
1 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce BBQ omáčky
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce oleje
1 stroužek česneku

Vepřový kotlet s kostí, citronovou kůrou a koriandrem
(4 porce)
4 kotlety s kostí
1 lžička drceného sušeného koriandru
citronová kůra ze 2 citronů, nahrubo nastrouhaná
1 lžíce hořčice
sůl
drcený černý pepř
4 lžíce oleje

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.