logo

Ezo Gelin

Jedna z tradičních sytých polévek, oblíbených po celém Turecku.

Polévka se podává s pečivem (v Turecku bílým).

Příprava: 10 minu
Vaření: 30 minut

Ingredience pro 4 osoby.

jak na to?

1Příprava ingrediencí

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostky.
Rýži, bulgur a čočku propláchneme řádně studenou vodou.

2Příprava polévky

Do hrnce nalijeme olej a necháme rozpálit. Přidáme cibuli, zpěníme ji a po chvilce přidáme rajský protlak. Zalijeme zeleninovým vývarem anebo vodou a necháme zavařit.
Vaříme cca 30 minut, poté přidáme mátu, sůl, pepř dle chuti a necháme chvilku odstát.
Na závěr vmícháme do polévky máslo.

Náš tip

Pokud je polévka příliš hustá, přidáme trochu vody.

co budeme potřebovat?

  • 60 g červené čočky
  • 60 g bulguru
  • 20 g rýže
  • 1 střední cibule
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • hrst nasekané čerstvé máty
  • olej
  • ½ lžíce mleté pálivé papriky
  • 50 g másla
  • 1 l zeleninového vývaru nebo vody

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.