logo
 

Dýňové cupcakes

Připravte si podzimní dýňové cupcakes, které mají nádhernou barvu i chuť, a budou vděčným dezertem každého nedělního podzimního oběda 🙂

jak na to?

1Troubu předehřejte a nachystejte si na plech papírové košíčky

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech na muffiny vystelte papírovými košíčky.

2Připravte si suché těsto

Prosejte mouku společně se solí, kypřícím práškem, sodou a kořením.

3...a mokré těsto

V míse či v robotu promíchejte změklé máslo, pak přidejte cukr a mixujte, dokud nezískáte hladký, lehce napěněný krém.

4Obě směsí promíchejte a naplňte košíčky

Po jednom vmíchejte vejce, přidejte vanilku. Až je hmota nadýchaná, přidávejte střídavě dýňové pyré a prosátou moučnou směs a mixujte, dokud není těsto jednolité. Připravené košíčky naplňte do 3/4 objemu. Dejte do trouby péct na 15–20 minut.

5Muffiny jsou hotové

Jsou hotové, když je povrch upečený do zlatova a vpíchnutá špejle či párátko vyjde čistá. Nechte řádně vychladnout, aby se nanášený krém neroztekl.

6Příprava krému

Všechny suroviny na krém (mascarpone, cukr, vanilka, máslo) vyšlehejte na krém a směsí naplňte zdobicí sáček. Dejte vychladit do lednice. Až krém zpevní, ozdobte jím dortíky. Ozdobte granátovým jablkem.

Náš tip

Dýňové pyré připravíte tak, že očištěnou dýni od semen a slupek (u dýně hokkaido může zůstat slupka) buď upečete v troubě na 180 °C do změknutí, nebo povaříte ve vodě, scedíte a následně rozmixujete.

co budeme potřebovat?

  • Na těsto:
  • 195 g mouky (směs hladké a polohrubé)
  • 1,5 lžičky perníkového koření (nebo 1 lžička skořice, 1/4 lžičky zázvoru, 1/4 lžičky drceného hřebíčku)
  • 200 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 113 g změklého másla
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 180 ml dýňového pyré (upečená nebo uvařená, rozmixovaná dýně)
  • Na krém:
  • 400 - 500 g mascarpone
  • 180 g cukru krupice
  • 20 g vanilkového cukru
  • 20 g másla
  • 1/2 granátového jablka

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.