logo

Velikonoční nádivka s kopřivami a medvědím česnekem

Do nádivky přidáme nejenom bylinky, ale sáhneme ještě do spíže pro ovesné vločky. Ty v nádivce nadělají parádu a tělu dodají potřebnou vlákninu. Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku. A to všechno z vloček dělá celkem fajn potravinu. Společně s medvědím česnekem a mladými kopřivami vyrobíme nádivku plnou jarní energie.

Za recept děkujeme Věrušce z blogu U Věrušky v kuchyni.

jak na to?

1Rozpalte troubu

Troubu předehřejte na 180 °C. Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.

2Krájejte maso a rohlíky

Maso nakrájejte na drobné kostičky. Rohlíky pokrájejte na malé kostky a promíchejte s masem a ovesnými vločkami. Přilijte vývar a znovu promíchejte.

3Přidejte zelené

Kopřivy spařte horkou vodou a nasekejte. Medvědí česnek posekejte na kousky. Byliny smíchejte s masem a houskami, přidejte žloutky, osolte a opepřete.

4Teď přijde sníh

Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.

5Upečte

Směs nalijte do formy a pečte zhruba 50 minut.

Náš tip

Uzené maso můžete nahradit uzeným tofu.

co budeme potřebovat?

  • 4 rohlíky
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 200 ml vývaru
  • 300 g uzeného masa
  • 40 g čerstvých kopřiv
  • 30 g medvědího česneku
  • sůl
  • pepř

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.