logo

Trhané maso na pivu s bramborovou kaší

Nejen masopustní pochoutku připravila Martina Lancingerová z blogu Vařeniště.cz.

jak na to?

1Upečeme maso

Vepřové maso osolte a opepřete ze všech stran. Do pekáče nalijte pivo, přidejte med, koření a do lázně položte maso. Přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Během pečení maso otáčejte.

2Natrháme na vlákna

Po 3 hodinách by mělo být maso měkké. Vyndejte ho z pekáče. Pomocí vidliček maso natrhejte na vlákna.

3Připravíme šťávu, promícháme a podáváme

Šťávu z masa zredukujte na plotně, aby byla výraznější. Můžete přidat trochu másla. Šťávu smíchejte s masem a podávejte s bramborovou kaší.

Náš tip

Pro vylepšení bramborové kaše můžete přidat med a hrubozrnnou hořčici.

co budeme potřebovat?

  • 500–600 g vepřové kýty
  • 500 ml dobrého černého piva
  • 1,5 lžíce medu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.