logo

Mlékárna Lacrum

Mlékárna LACRUM se nachází ve Velkém Meziříčí a je regionální zpracovatel syrového kravského mléka, které pochází především z kraje Vysočina. Budoucnost firmy je založena na udržení kvality jejich oblíbených výrobků a rozšiřování sortimentu o žádané novinky.
Historie mlékárenství ve Velkém Meziříčí sahá do 1934, kdy byla založena Rolnická družstevní mlékárna se zaměřením na výrobu sýrů, tvarohů a másla. Jako samostatný subjekt V roce 1995 byla mlékárna zapsána do Obchodního rejstříku pod názvem LACRUM Velké Meziříčí, s.r.o. Od listopadu 2001 do května 2011 byl LACRUM vlastnicky začleněn do skupiny BMI (Bayerische Milchindustrie) se sídlem v Landshutu (Německo). Od května 2011 se mlékárna stala součástí zemědělsko-potravinářského komplexu AGROMĚŘÍN s přímou vazbou na prvovýrobu a zdroj kvalitního syrového kravského mléka. 

Rozvoj mlékárny přispěl ke zvýšení kapacity zpracovaného mléka od 5 000 litrů denně v poválečných letech, až po 130 000 litrů denního nákupu v roce 2013. Toto navýšení příjmu mléka přispělo k možnosti investovat do nových technologií a celkové modernizaci provozu.

Výrobní zaměření této mlékárny je především na přírodní polotvrdé a tvrdé sýry (včetně jejich porcovaných variant), čerstvé máslo a tvarohy. Po zprovoznění nové haly, trh bude obohacen řadou tavených sýrů a tekutých mléčných výrobků.

Při výrobě mlékárna dbá na dodržení všech podmínek pro zachování kvality a čistoty mléčných produktů a vyhýbá se používání přídavných látek a „stabilizátorů“. Celá řada jejich výrobků získala označení „KLASA“ a „ČESKÝ VÝROBEK“.

Pro více informací navštivte internetové stránky mlékárny Lacrum: http://www.lacrumvm.cz/

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.