logo

Tagliatelle s liškovou omáčkou a vepřovou panenkou

Tímto receptem na tagliatelle s vepřovou panenkou a smetanovou omáčkou s liškami snadno oslníte vaši drahou polovičku. Tedy pokud zrovna nepočítá každou kalorii. Pokud vám náhodou chybí čerstvé nebo mražené lišky, můžete pro tentokrát nahradit i jinými lesními houbami (a tím opravdu nemyslíme pouze žampiony a hlívu ústřičnou).

jak na to?

1Přichystejte si všechny suroviny

Všechny suroviny si odměřte a připravte na linku.

2Předehřejte troubu a připravte si zapékací mísu

Troubu dejte předehřát na 180 °C (horní a spodní ohřev). Připravte si zapékací misku a vystelte ji lůžkem z alobalu dostatečně velkým na to, aby se do něj vešlo všechno maso a následně šlo nahoře uzavřít. Dejte předehřát do trouby.

3Nejdřív smažte, pak pečte

Rozpalte pánev na plotně. Pokrájené maso osušte papírovou utěrkou a potřete lehce olejem. Postupně klaďte do pánve. Horní stranu medailonků osolte a opepřete. Jakmile je vidět, že maso na spodní straně zbělelo a začíná mírně zlátnout, otočte ho a opět osolte a opepřete. V momentě, kdy je maso z obou stran zatažené a dozlatova opečené, stáhněte z plotny. Z trouby vyndejte předehřátou misku a do lůžka z alobalu naskládejte opečené medailonky. Nahoru dejte jednu lžíci másla, alobal uzavřete a dejte na 10 minut do trouby.

4Uvařte těstoviny

Těstoviny uvařte dle návodu v řádně osolené vodě. Než je slijete, dejte si bokem asi 150 ml (cca půl hrnku) vody z nich.

5Připravte omáčku

Nakrájejte cibuli nadrobno. Do pánve po mase dejte lžíci másla a znovu zapněte plamen, cibuli na másle opečte do sklovita. Pak přidejte lišky a opékejte zhruba 3 minuty. Zalijte smetanou a vodou z těstovin, přidejte svazek tymiánu a nechte provařit zhruba 10 minut.

6Maso vyndejte z trouby a vložte do pánve s omáčkou

Z trouby vyndejte maso v alobalu a přendejte do pánve s připravovanou omáčkou (včetně šťávy, která z něj vytekla). Nechte provařit dohromady ještě dalších 5 minut.

7Dochuťte a podávejte

Ochutnejte a podle potřeby dosolte a dopepřete. Před servírováním nezapomeňte vyndat svazek tymiánu. Smíchejte s těstovinami a podávejte.

co budeme potřebovat?

  • 6-8 těstovinových hnízd
  • 1 vepřová panenka, nakrájená na medailonky cca 2 cm vysoké
  • 1 středně velká cibule
  • 200 g lišek
  • 250 ml (1 kelímek) smetany 30%
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje (tj cca 15 ml)
  • svazek tymiánu
  • sůl, pepř

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.