Tímto receptem na tagliatelle s vepřovou panenkou a smetanovou omáčkou s liškami snadno oslníte vaši drahou polovičku. Tedy pokud zrovna nepočítá každou kalorii. Pokud vám náhodou chybí čerstvé nebo mražené lišky, můžete pro tentokrát nahradit i jinými lesními houbami (a tím opravdu nemyslíme pouze žampiony a hlívu ústřičnou).
Všechny suroviny si odměřte a připravte na linku.
Troubu dejte předehřát na 180 °C (horní a spodní ohřev). Připravte si zapékací misku a vystelte ji lůžkem z alobalu dostatečně velkým na to, aby se do něj vešlo všechno maso a následně šlo nahoře uzavřít. Dejte předehřát do trouby.
Rozpalte pánev na plotně. Pokrájené maso osušte papírovou utěrkou a potřete lehce olejem. Postupně klaďte do pánve. Horní stranu medailonků osolte a opepřete. Jakmile je vidět, že maso na spodní straně zbělelo a začíná mírně zlátnout, otočte ho a opět osolte a opepřete. V momentě, kdy je maso z obou stran zatažené a dozlatova opečené, stáhněte z plotny. Z trouby vyndejte předehřátou misku a do lůžka z alobalu naskládejte opečené medailonky. Nahoru dejte jednu lžíci másla, alobal uzavřete a dejte na 10 minut do trouby.
Těstoviny uvařte dle návodu v řádně osolené vodě. Než je slijete, dejte si bokem asi 150 ml (cca půl hrnku) vody z nich.
Nakrájejte cibuli nadrobno. Do pánve po mase dejte lžíci másla a znovu zapněte plamen, cibuli na másle opečte do sklovita. Pak přidejte lišky a opékejte zhruba 3 minuty. Zalijte smetanou a vodou z těstovin, přidejte svazek tymiánu a nechte provařit zhruba 10 minut.
Z trouby vyndejte maso v alobalu a přendejte do pánve s připravovanou omáčkou (včetně šťávy, která z něj vytekla). Nechte provařit dohromady ještě dalších 5 minut.
Ochutnejte a podle potřeby dosolte a dopepřete. Před servírováním nezapomeňte vyndat svazek tymiánu. Smíchejte s těstovinami a podávejte.