Chcete recept jarní tak, jako by se právě vylíhl ze skořápky? Tumáte! Připravila ho pro vás Koko z Menu domů.
Očistěte petržele a brambory, nakrájejte na kousky, orestujte na másle, osolte, opepřete, zalijte vodou a polovinou šlehačky, přiveďte pod pokličkou k varu, nechte pod ní probublávat minimálně 15 minut doměkka.
Předehřejte troubu na 150 °C.
Pokrájené listy česneku krátce nechte zjihnout na pánvi na troše přepuštěného másla, přidejte demi-glace, crème fraîche a nechte dvě minuty provařit. Důkladně rozmixujte, osolte a opepřete.
Kuřecí maso osolte a opepřete, nechte přijímat pokojovou teplotu ideálně půl hodiny před opékáním.
Očistěte chřest (odstraňte dřevnaté konce) a oloupejte ho (bílý skoro celý, těsně u hlavičky můžete už slupku nechat, pokud není špinavá).
Odklopte pokličku z petrželového pyré a nechte už jen odpařit a vyvařit skoro všechnu tekutinu.
Připravte si chřest na pařáček a spusťte parní hrnec, multicooker na parní mode nebo dejte vařit trochu vody s napařovátkem do klasického hrnce na plotnu, ať za chvíli můžete chřest umístit do páry.
Opečte kuřecí na přepuštěném másle na pánvi na střední výkon plotýnky 3–4 minuty po každé straně.
Vložte kuře do předehřáté trouby a nechte ho tam cca 7–10 minut (podle velikosti porcí).
Po chvíli dejte chřest do páry, bude mu tam stačit 6–7 minut (podle průměru stonků).
Propasírujte přes sítko petrželové pyré a přidejte další šlehačku podle požadované konzistence, dochuťte solí a pepřem.
Maso vyjměte z trouby a nechte chvilku odpočinout.
Dobrou chuť přejí Koko a Sklizeno.