Tapioca je prastará surovina, kterou údajně používali už Mayové, jedná se o škrob získaný z kořene manioku. Má velmi příznivé účinky při potížích s trávením a je zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu, obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také zdrojem železa, kyseliny listové, vitamínu B, omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Neobsahuje lepek a proto může být proto součástí bezlepkové diety. Z tapioky připravíte lahodný pudink, kaši pro děti, bubble tea, bezlepkové pečivo, ale můžete ji použít i jako zahušťovadlo do polévek nebo jako přílohu místo rýže.
98 % maniokový škrob, 2 % voda.
Neobsahuje alergeny.
Nápad vyrábět tapiokový pudink v České republice dostala majitelka firmy po ochutnání tohoto dezertu na návštěvě v Austrálii v roce 2012. Postupně tak vznikla rodinná firma, která nyní rozváží každý den čerstvé pudinky s různými příchutěmi po celém Brně a okolí a také do Olomouckého kraje.
Název |
na 100 g |
na porci 400 g |
Energie (kJ) |
6276 |
25104
|
Energie (kcal) |
1500 |
6000
|