Z hlavních živin jsou v sušených švestkách zastoupeny zejména sacharidy ve formě glukózy a sacharózy, velké množství vlákniny, draslík, bór, provitamín A či některé vitamíny. Vláknina pomáhá zlepšit trávení a zabraňuje zácpě, bór je významný při prevenci osteoporózy. Sušené švestky mají rovněž pozitivní vliv na látkovou výměnu, upravují krevní tlak a zlepšují paměť. Lyofilizace je sušení hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Lyofilizované ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu, vůni a všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy.
Švestky 100%
Neobsahuje alergeny.
Nikoliv výrobce ale přímý dovozce a distributor sušeného ovoce, ořechů, semen, kompletního sortimentu sušeného ovoce a ořechů v polevách a cukrovinek té nejvyšší kvality z celého světa. Diana Company byla založena v roce 1993. Za celou dobu působení na českém trhu se stala firma symbolem kvality, jistoty a tradice.
Název |
na 100 g |
na porci g |
Energie (kJ) |
1515 |
|
Energie (kcal) |
362 |
|
Tuky (g) |
2 |
|
Sacharidy (g) |
76 |
|
Cukry v sacharidech (g) |
52 |
|
Vláknina (g) |
11 |
|
Bílkoviny (g) |
3 |
|