Jak nakupovat Přihlášení Registrace
Pohanková mouka Šmajstrla

Pohanková mouka Šmajstrla 500 g

59 
-
+
Výrobce:
Šmajstrla
Země původu:
Česká republika
Energie
7365 kJ
88 %
Tuky
13,5 g
19,2 %
Sacharidy
338 g
125,1 %
Bílkoviny
60 g
120 %
Sůl
0,5 g
8,3 %
Pohanka je přirozeně bezlepková. Pohanková mouka je bohatá na vitaminy skupiny B, fosfor, vápník, železo a rutin. Je vhodnou surovinou pro kuchyň celiaka a všechny, kteří se rádi zdravě stravují. V kuchyni plně nahradí mouku pšeničnou. Využijeme ji do sladkých a slaných těst, polévek a omáček, placek, pomazánek ...
Pohanková mouka z mechanicky loupané pohanky.
Neobsahuje alergeny.
"V našem mlýně na Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm loupeme pohanku již od roku 1861 mechanickým způsobem, při němž nejsou znehodnocovány vitamíny. Naším přáním je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka." To o mlýně říká pan Šmajtrla, který rodinné řemeslo "zdědil" především po svém dědovi, který mu byl velkou inspirací. Je však v pořadí již čtvrtým mlynářem z rodu Šmajstrlů.
Název na 100 g na porci 500 g
Energie (kJ) 1473 7364
Energie (kcal) 352 1760
Tuky (g) 2,7 13,5
Nasycené mastné kyseliny v tucích (g) 0,54 2,7
Sacharidy (g) 67,59 338
Cukry v sacharidech (g) 0,86 4,3
Bílkoviny (g) 12 60
Sůl (g) 0,1 0,5
Zpět na začátek
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online;
v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.