logo

Pivovar Kocour

Pivovar byl založen roku 2007. Od začátku mu byla vložena do vínku odvaha experimentovat, a tak se, kromě vaření klasických českých piv, zabývá také vařením mnoha zahraničních piv. Čile získává zkušenosti od zahraničních sládků, které zve k vaření piva. Mnoho světových druhů piva tak bylo poprvé v Čechách uvařeno právě v pivovaru Kocour. Distribuce piva Kocour je po celé ČR a postupně také do jiných zemí světa.

Sortiment

Pivovar Kocour uvařil za dobu své krátké existence piva ve více jak deseti pivních stylech. Ty jsou určeny jednak historickými podmínkami, použitím surovin (chmelů, sladů, vody), typu kvašení (spodní, svrchní – kdy kvašení a následné zrání piva se rozlišuje odlišnými teplotami), v poslední době i spoluprací sládků z různých koutů světa, kdy vznikají nové kategorie.
Ve světě se pivo běžně vaří ve sto základních stylech. U nás jste již mohli například ochutnat černý svrchně kvašený speciál s kávovými tóny stylu stout, pšeničné svrchně kvašené pivo bavorského typu weizen, svrchně kvašené světlé pale ale z původní domoviny tohoto stylu z britských ostrovů s anglickými chmely nebo jeho reinkarnaci zpoza „velké louže“ za použití amerických chmelů s výraznými citrusovými tóny. Vloni v letní sezóně to pak bylo belgické pivo kategorie saison, v zimní době pro změnu další belgický styl abbey (klášterní pivo). Místo si našly i opravdu silné speciály jako „ale“ K31 – 31° s 12,3 % alkoholu.

Průběžně vaří světlý a tmavý ležák českého typu a řadu oblíbených speciálů. V rámci mezinárodní spolupráce uvařili i nakuřované pivo V3 Rauch ve spolupráci se slovenským minipivovar, s kterým připravili pivo V3 Tokaj s výliskem tokajského vína. Prvním pivem na bázi mezinárodní spolupráce byl Kocour Ken, svrchně kvašené polotmavé pivo kategorie Scottish Ale, jehož recepturu připravil Ken Duncan, vrchní sládek skotského pivovaru Inveralmond. Vloni na podzim pak uvařili první várku dnes již stabilního představitele řady Kocourů, Kocoura Samuraje. Autorem piva je totiž japonský sládek Toshi Ishii, který má bohaté mnoholeté zkušenosti s vařením extra hořkých piv pale ale z kalifornského kultovního pivovaru Stone Brewing. Dalším podařeným dílkem je porter baltického typu GYPSY PORTER irského kočovného sládka Gazza Prescotta.ovarem Kaltenecker v Rožňavě. V3 není označení pokračovatele obávaných raket z druhé světové války, V3 znamená Visegrádská pivní spolupráce. Třetím do party je maďarský

Na pivech Kocour pivovar spolupracuje zejména s firmou Pivo Praha, které je v Česku jediným dodavatelem kmenů kvasnic svrchního kvašení. Už delší dobu je navázána vzájemnou přeshraniční spolupráci s německým pivovarem Bergquell-Brauerei Löbau, výrobcem svrchně kvašených piv Porter.

galerie

vytisknout

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online;
v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
naše všeobecné obchodní podmínky