Jak nakupovat Přihlášení Registrace
Kakaové máslo

Kakaové máslo 500 g

309 
-
+
Výrobce:
Čokoládovna Troubelice
Země původu:
Česká republika
Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě. Má velice jemnou čokoládovou chuť a vůni. Neobsahuje žádný cholesterol, má méně kalorií oproti běžně používaným tukům a je odolné vůči vysokým teplotám (200 °C) . Lze jej použít na pečení, vaření a smažení (sladkých i slaných pokrmů). Kakaové máslo se používá i v kosmetice. Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42° C.
Vzniká lisováním rozdrcených kakaových bobů.
Neobsahuje alergeny.
Myšlenka o výrobě čokolády se zrodila v roce 2002, s nápadem přišel František Bačík st. Pozornost zaměřili na český čoko trh a začali poznávat různé druhy čokolád a jejich kvalitu. Rozhodli se, že zkusí vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů než je kakaové máslo, bez přídavných látek, bílého cukru a lecitinu. První dovoz kakaových produktů z Ekvádoru uskutečnili v roce 2010. První tabulka troubelické čokolády spatřila svět v roce 2013. Receptury na čokolády vznikaly dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivých ingrediencí, než se dopracovali k jejich konečné podobě. Všechny obalové materiály nakupují od českých výrobců. Snaží se, aby jejich čokoláda byla 100% česká výroba tzn. návrh obalu, výroba obalu, výroba čokolády a zabalení.
Zpět na začátek
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online;
v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.