Jamón - český specialista na španělské šunky

 
JAMÓN O SOBĚ:
 
Společnost Jamón, s.r.o., vznikla jako vysněná společnost čtyř přátel v roce 2011 s cílem nabídnout v České republice tu, dle našeho soudu, nejlepší potravinářskou delikatesu, tj. jamón. K sušené šunce ostatně jako k celému Španělsku jsme získali celoživotní vztah během našich několikaletých pobytů na Pyrenejském poloostrově. Každý, kdo někdy Španělsko navštívil a zejména jeho jižní část, ví, jak moc je zde jamón tradiční a nedílnou součástí místní gastronomie. Vzhledem k tomu, že dosud pro nikoho není dovoz jamónu do České republiky hlavní specializací, rozhodli jsme se tento fakt napravit a být prvními, kdo se budou u nás tomuto španělskému národnímu pokladu věnovat na sto procent. Naší největší výhodou je nejen nadšení, znalost a láska k produktu, ale i klíčový fakt, že polovina našeho týmu stále působí přímo v Andalusii. Můžeme si tedy vybírat nejen dodavatele na místě, ale i kontrolovat jednotlivé výrobky. V současné době spolupracujeme pouze se známými a prověřenými partnery, kteří mohou garantovat veškeré jakostní i etické standardy. V České republice působí náš profesionální servisní a prodejní tým, který má na starosti rovněž distribuční a certifikovaný sklad, jenž umožňuje expedici objednávek do 24 hodin. Protože hodláme nabízet férové ceny, rozhodli jsme se při prodeji soustředit na přehledný, spolehlivý a hlavně efektivní online obchod.

V roce 2013 se nám podařilo uspokojit poptávku našich zákazníků po rozšíření našeho produktového portfólia o salámy a sušená masa bez chemických konzervantů a ty nejlepší extra panenské olivové oleje.

 
ZÁKLADNÍ PRINCIPY:
 
  • BEZ KONZERVANTŮ A BARVIV

Sůl, maso, sůl, maso, sůl, maso a tak až do nekonečna. Tyto Jamóny jsou bez konzervantů a barviv. Podařilo se jim v moři španělských výrobců používajících nebezpečné konzervanty v procesu výroby (zejména E-250 a E-252) navázat exkluzivní spolupráci se dvěma výrobci, kteří tím nejpřísnějším možným způsobem zachovávají tradiční postup a složení jamónu bez chemických barviv a konzervantů. Jako jediní na českém trhu tak nabízí autentický, čistý jamón vyráběný podle tradičních postupů.

  • PŘIROZENÝ PROCES ZRÁNÍ

Naše jamóny zrají přirozeným způsobem na horském vzduchu po dobu od 8 do 36 měsíců v závislosti na typu a velikosti kýty. Proces zrání tedy není urychlován v klimatizovaných skladech, jak je tomu u většiny výrobců ve Španělsku a chuť spolu s vůní dosahuje vyváženosti a intenzity, která je nesrovnatelná s průmyslově vyráběnými produkty.

  • SNÍŽENÝ OBSAH SOLI

Jamón má být jemně slaný a slanost by nikdy neměla potlačovat specifickou chuť vyzrálého masa. Jelikož je ale sůl v případě výrobců, kteří nepoužívají umělá aditiva (zejména E-250 a E-252), jediným konzervantem jamónu v průběhu celého procesu, mají výrobci tendenci prodlužovat fázi solení a maso pak trpí nadměrnou slaností. Jamón je vyráběn za extrémně přísných hygienických podmínek, které umožňují zajistit konzervaci jamónu při relativně menším obsahu soli.

  • KONTROLA KVALITY KAŽDÉHO KUSU PŘÍMO U VÝROBCE

Kontrolují u výrobce každou zásilku kus po kusu před odesláním do Čech. Každý jamón je opatřen jedinečným kódem. V případě reklamace tak lze dohledat přesnou historii jamónu a identifikovat případnou chybu ve výrobním procesu.

  • OPTIMÁLNÍ PODMÍNKY SKLADOVÁNÍ

Pro skladování jamónu pod dohledem zástupce španělského dodavatele zrekonstruovali staré sklepy, které se svými základními hodnotami vlhkosti a teploty co nejvíce blíží klasickému španělskému skladu zvanému bodega.

 

Více na webu JAMON.CZ

Fotogalerie


Naše prodejny Sklizeno

Otevřeno již 19 prodejen Navštivte nás!