Ecoproduct Jelcovy Lhotky - BIO hovězí maso a farmářské vepřové maso

ECOPRODUCT je malá, ale dynamická společnost rodinného typu, opírající se o zázemí vlastní biofarmy. Snaží se svým zákazníkům zprostředkovat kvalitní potraviny, a to jak z vlastní produkce - z farmy Jelcovy Lhotky, tak z dalších ekofarem v regionu.

Společnost se specializuje na prodej vyzrálého hovězího a jehněčího masa a dalších produktů v biokvalitě.
"Celý proces výroby masa, od nákupu živého dobytka, po konečný prodej zákazníkům je zcela v našich rukou, takže můžeme garantovat nejvyšší kvalitu zboží. Klademe velký důraz na výběr jednotlivých kusů dobytka a maximálně dbáme o citlivé a humánní zacházení se zvířaty, jak během přepravy, tak během porážky. Zvířata se před porážkou nechávají uklidnit, takže hladina stresových hormonů v mase není zvýšená jako u konvenčního hovězího a maso je proto měkčí a zdravější.
Maso necháváme vyzrát minimálně 14 dní zavěšené v půlích v chladících boxech při teplotě blízké nule stupňů Celsia. Poté se maso rozbourá podle přání zákazníka a a jednotlivé partie vakuově zabalí (nepřidávají se žádné konzervační plyny). Ve vakuu dále pokračuje zrací proces a maso definitivně získá svoji nezaměnitelnou jemnou chuť." 

Proč kupovat maso v bio kvalitě?

Maso v bio kvalitě pochází výhradně z ekologických chovů speciálních masných plemen. Zvířata jsou krmena rostlinnou stravou rovněž v bio kvalitě a s pesticidy a umělými hnojivy se na farmách nikdy nesetkají. Na rozdíl od běžně vyráběných potravin se výrobci biomasa nesnaží vylepšit chuť, vůni, vzhled či trvanlivost chemickými náhražkami a cizorodými látkami, zatěžujícími lidský organismus. Do rukou spotřebitelů se dostávají kvalitní přírodní potraviny, které se těm běžným nejen vyrovnají, ale předčí je kvalitou, chutí i vzhledem.

 

Důležité upozornění

Výraznější vůně masa a nazelenalá barva šťávy
(nikoliv masa) nejsou známky zkaženosti, ale průvodní jevy vyzrálosti. U žeber na polévku si prosím překontrolujte neporušenost obalu - vzhledem k tomu, že výrobek obsahuje ostré hrany kostí, občas dochází k porušení vakuového plastu a tím k rychlejší kazivosti.

Jaké maso se na co používá:

  • Bio hovězí falešná svíčková (tender roast) - pečení
  • Bio hovězí flank steak - maso vhodné na vaření a přípravu pupečních steaků (flank steak).
  • Bio hovězí hrudí s kostí (brisket) - přední maso z hrudníku s kusem kosti. Vhodné na pečení, vaření i grilování.
  • Bio hovězí karabáček (shank) - vybraná část zadní kližky. Na vaření a opékání.
  • Bio hovězí kližka (shank) - maso vhodné zejména na guláš.
  • Bio hovězí kostky na guláš - libovější a lehce prorostlé maso nakrájené na kousky - předpřipravené na guláše nebo na mletí doma.
  • Bio hovězí krční filet (chuck eye steak) - vybraná jemná část krku vhodná na steaky ala Čestr.
  •  
  • Bio hovězí květová špička (sirloin) - maso vhodné na steak i roastbeef.
  • Bio hovězí plec loupaná (top blade) - vybraná část plece. Získává se vyloupnutím lopatky. Nejlepší část na vaření nebo dušení ve formě dušených pečení, ragú a gulášů.
  • Bio hovězí přední (neck) - krk - ideální na libové guláše, vaření, mletí a do omáček.
  • Bio hovězí pupek (plate) - prorostlé maso na vaření
  • Bio hovězí roštěná (striploin steak) - na minutky a pečeně.
  • Bio hovězí ořech (rump steak) - na steak i roastbeef.
  • Bio hovězí skirt steak – maso vhodné na vaření a přípravu pupečních steaků (skirt steak)
  • Bio hovězí svíčková (tenderloin) - k dispozici pouze omezené množství tohoto kvalitního masa (cca 4 kg z celého býka).
  • Bio hovězí svíčková – palec - jemné maso ze svíčkové, strukturou se nehodí na steak - na tatarák.
  • Bio hovězí váleček (bottom round steak) - rumpstaekové, totálně libové maso.
  • Bio hovězí vysoký roštěnec (entercote) - prorostlé přední maso s "mramorováním" k přípravě steaku. Neplést s roštěnou!
  • Bio hovězí zadní (rump roast) - skvělé maso z kýty vhodné na vaření i na steaky.
  • Bio hovězí žebra (ribs) - na polévku i pečení

 

A na závěr doporučení Romana Pauluse, který byl oceněn Michelinskou hvězdou: 

"S velkou radostí jsem měl tu možnost, ochutnat produkt ekologické farmy z Jelcovy Lhoty a moje srdce jen zaplesalo. Nemohl jsem jinak a hned příští víkend jsem se musel vydat farmu navštívit. A od té doby mé nadšení skoro nezná mezí.

Krávy nejenže žijí v krásném prostředí na Vysočině v blízkosti Pelhřimova, ale když už přijde čas porážky, majitelé spolupracují s BIO jatky v Sasově u Jihlavy, kde se skot po příjezdu nejprve 3 dny volně pase a následně je zajištěno, aby na sebe zvířata neviděla, a tudíž nebyla před porážkou stresována. Oba tyto faktory jsou na kvalitě masa opravdu znát. Když připočteme faktor třetí a sice, jedná o kvalitní masný skot plemene Gasconne musí být každému jasné, že toto maso je opravdu skvělé.

A to stále ještě nejsme u konce, majitelé farmy nechávají maso 3 týdny zrát v teplotě 1 C. To je stále ještě něco, co u většiny ostatních producentů hovězího masa nehrozí.
Maso z Jelcovy Lhoty jsem již zkoušel i v kuchyni a můžu potvrdit, že kvalita je opravdu skvělá a pokud majitelé farmy zvládnou i logistiku rozvozu masa, držím jim palce do dalšího podnikání."

www.ecoproduct.czwww.foodtv.cz

Fotogalerie


Naše prodejny Sklizeno

Otevřeno již 19 prodejen Navštivte nás!