Opravdové maso a uzeniny

Chcete vědět, jaké maso kupujete, kde se dobytek pásl, jakého je plemene, kdo se o něj staral, čím byl krmen a také kdo a jak ho porazil? Naše hovězí a vepřové maso je pouze maso regionálního původu. Vyhledáváme místní producenty, kteří chovají zvířata s láskou a respektem. Zvířata nejsou zbytečně stresována a jsou chována v důstojných podmínkách. Nejsou krmena antibiotiky, růstovými hormony či steroidy. Proto je jejich maso chuťově lepší než to, které znáte ze supermarketů, je křehčí a měkčí.

Naše hovězí maso je vyzrálé neboli stařené. Po porážce nejdříve zraje suchým způsobem ve visu v půlkách, při stálé teplotě a vlhkosti v chladicích boxech po dobu min. 2 týdnů. Poté je maso rozbouráno, zavakuováno a zraje mokrým způsobem přímo ve vakuu. Během procesu zrání dochází k povolování svaloviny a tím křehnutí masa. Steak či pečeně z vyzrálého masa bude křehčí a šťavnatější než z konvenčního masa. Během zrání se v mase vytváří kyselina mléčná, která způsobuje typický nakyslý odér, který ovšem není na závadu. Vyskytne-li se v balení nazelenalá šťáva (nikoli maso) nejedná se o vadu, ale přirozený průvodní jev vyzrálosti. Vyzrálé maso před použitím jemně omyjte vodou a ihned osušte. Maso bez kosti má od zabalení 20-denní minimální trvanlivost (liší se dle výrobce), při neporušeném obalu jej ale můžete nechat dozrát doma v chladničce při teplotě okolo 2 stupňů dle individuálních preferencí. Doporučujeme vyzkoušet cca 50–60 dní počítaných od data porážky vyznačeného na obalu.

Naše uzeniny jsou produktem práce řezníků, kteří ctí své řemeslo a na své produkty jsou hrdí. Jejich výrobky jsou tudíž nešizené, obsahuje skutečné suroviny jako je maso, tuk, sůl a směsi opravdového koření. Aditiva používají v pouze v technologicky nutné míře a nízké koncentraci.  Nepoužívají mouku, sóju a další "vylepšovadla", proto jsou výrobky ve valné míře přirozeně bezlepkové.

Na prodejnách žádejte i našeho průvodce hovězím masem, který si můžete stáhnout zde.

Někteří naši dodavatelé masa a uzenin jsou:

  • Řeznictví Strejček, Brno - výrobce výsekového masa, masných výrobků a uzenin
  • Agrodružstvo Miroslav, Miroslav - výrobce masa a masných výrobků
  • Steinhauser, Tišnov - výrobce chlazeného vyzrálého českého hovězího steakového masa a uzenin vyrobených z masa
  • Ecoproduct, Jelcovy Lhotky - výrobce chlazeného vyzrálého hovězího masa v biokvalitě, uzenin a farmářského vepřového masa
  • Jamón - český specialista na Jamón - sušenou španělskou šunku bez éček, více 
  • Biofarma Sasov - výrobce chlazeného vyzrálého hovězího masa v biokvalitě, luxusních uzenin a vepřového BIO masa
  • Windsor Wild, Kuchařovice - výrobce chlazené vakuované zvěřiny, uzenin a paštik
  • Ježkův statek, Kamenice nad Lipou - dodavatel uzenin vyrobených z masa, uzeného masa a mléčných výrobků
  • Farma Němcová, Netín - výrobce mléčných výrobků a uzenin
  • Zelenka, Židlochovice - dodavatel krůtího masa z vlastní produkce
  • Farma Loužná - chovatel farmářských kuřat (pouze Praha)
  • Farma Druhaz, Sedlčany - výrobce krůtího masa z vlastní produkce (pouze Praha)
  • Hadač a Zapletal, Rosice - výrobce uzenin vyrobených z masa (pouze Brno)
  • Řeznictví Kusák, Ostrožská Nová Ves - výrobce uzenin vyrobených z masa (pouze Brno)
  • Raciola Uherský Brod s.r.o., Uherský Brod - zpracování drůbeže, výroba a prodej drůbežích specialit

Fotogalerie


Naše prodejny Sklizeno

Otevřeno již 19 prodejen Navštivte nás!