La Boheme

O SPOLEČNOSTI:

Společnost La Bohème Café se zabývá pražením výběrové kávy již od roku 2003, kdy jsme si poprvé potřásli rukou s farmáři. La Boheme představuje skupinu kávových odborníků a pěstitelů kávy z celého světa, kteří zasvěcují jejich životy k růstu nejkvalitnější a jedinečné kávy ze vzdálených koutů světa. Vše je vedeno Charlem Fleerem, kávovým průkopníkem, který věnuje svůj čas zlepšováním kvality kávy na celém světě a usiluje o integritu kávového průmyslu, jeho politiky a transparentnosti.

Kávu distribuují do celé střední a východní Evropy. Několikrát do roka v době sklizně vysílají kávové specialisty přímo na plantáže, kde mají možnost zajistit pro nás ta nejkvalitnější kávová zrnka. Tito odborníci se také účastní jako porotci prestižních soutěží Cup of Excellence, na kterých se hodnotí aktuální sklizeň přímo v produkujících zemích. U kávy této kategorie je velice důležité znát své dodavatele, a proto se snaží naprostou většinu zelené kávy nakupovat bez překupníků přímo od farmářů, aby mohli garantovat nejvyšší kvalitu. Zároveň jsou také výhradním distributorem exkluzivních čajů americké značky Harney & Sons pro celou střední a východní Evropu. 

Nákupčí zelených kávových zrn cestují do zemí velmi vzdálených, aby tak osobně vyhledávali jedinečné, znamenité a velmi vytříbené zdroje výběrové kávy, kterou Vám tímto máme možnost představit. Kávu praží pouze na základě poptávky a to tradičními metodami, aby tak odhalili jedinečnou a osobitou chuť každé z nich. Kávám věnují mnoho péče, úsilí a času, jelikož si uvědomují, že se nejedná jen o pouhý nápoj. Definuje, kdo a kým La Boheme je a určuje směr původního řemesla a životní styl pražírny výběrové kávy. Chuť, kterou jistě ocení i znalci s tím nejvybranějším vkusem.



Postoj společnosti:

"Kvalita kávy, závazek k dokonalosti, udržitelnost, životní prostředí."

Kvalitní káva La Boheme je definována svou kávovou sladkostí, čistotou, transparentností a jedinečností. Tímto ale kritéria pro jejich partnerské vztahy se zemědělci nekončí, vše je založeno na závazku k dokonalosti, který musí být na stejné úrovni s jejich požadavky. Závazek k růstu a zpracování nejlepší kvalitní kávy a dosáhnout toho všeho s respektem - to vše zahrnuje léčbu pracovníků na farmě, čistotu pracovního prostředí a ochranu životního prostředí, kde se farma nachází. Všechny tyto faktory hrají důležitou roli pro jejich rozhodnutí v přímém vztahu obchodu.

Pro La Boheme je důležitá rovnováha kvality, udržitelnosti a vědomí životního prostředí - to jsou jejich kritéria, a za to platí prémii přímo do rukou zemědělců s cílem zajistit integritu celé kávové sítě.

Pro jejich zákazníky to je bezkonkurenční chuť v šálku, která vás donutí se usmát a umožní prozkoumat svět kávy.

 

Zpracování kávy:

Zpracování kávy zahrnuje všechny kroky - od sběru kávových třešní až po konečnou fázi, kterou je přeprava do jejich pražírny. Sebemenší změna v procesu může významně ovlivnit konečnou chuť kávového zrna. Tyto rozdíly se vyskytují mezi různými zemědělci a liší se v jednotlivých zemích, jsou snadno ovlivnitelné životním prostředím (déšť, vlhkost, slunce). V La Boheme Cafe je oddělení zabývající se kvalitou kávy, přičemž značné množství času a úsilí věnují k zajištění nejlepšího přímého kontaktu s jejich partnerskými farmáři. Vysvětlují jim, jak by chtěli jejich kávu zpracovat, aby byla zajištěna optimální chuť v šálku a experimentují s nimi o tom, jak mohou různé techniky zpracování vylepšit chuť jejich káv.

 

Kroky zpracování kávy zahrnují především:

  • čas mezi sběrem kávových třešní,
  • následné odstranění třešní ze semen (rozvlákňování),
  • stupeň, kterým je třešeň odstraněna ze semen (různé stupně mezi medovou a přírodní metodou),
  • čas a typ fermentace,
  • typ a teplota sušení,
  • čas a podmínky zralosti Pergamina (slupky),
  • loupání Pergamina a
  • následné třídění zelené kávy.

 Vzhledem k citlivosti těchto kroků, býti přítomen na farmách je nedílnou součástí zajištění naší kvality.

 

Příklady druhů káv od společnosti La Bohème Café:

  • Ethiopia Yirgacheffe Washed - květinová, sladká káva s nádechem melounu
  • Brazil Monte Alto Honey - tato káva má střední až těžké tělo s chutí mléčné čokolády a dochutí ořechů a zralé hrušky
  • Brazil Bela Vista yellow - kráska z Brazílie má sladkou a krémovou chuť s tóny čerstvých lískových oříšků, dušených jablek a perníčků
  • The Farmers Blend – káva má plné tělo, chuť červeného zralého ovoce, jako jsou třešně a červený rybíz a ananas
  • Colombia Cerro Azul Gesha – káva z výběru zralých třešní
  • Colombia Las Margaritas Pacamara Honey – káva má ovocnou vůni s příchutí ananasu

 

 

Mnohem více se o této společnosti a jimi nabázízené kávě můžete dozvědět na webu: http://www.labohemecafe.cz/

 

Fotogalerie


Naše prodejny Sklizeno

Otevřeno již 19 prodejen Navštivte nás!