Domácí Dobroty

O SPOLEČNOSTI:


Ostašovská společnost Domácí Dobroty, s.r.o. se zabývá především výrobou českého sušeného ovoce od ověřených českých pěstitelů.

,,Naší hlavní myšlenkou je vyrábět sušené ovoce, džemy, müsli a další a další dobroty stejně kvalitně jako pro sebe."

Společnost vznikla v roce 2009, myšlenka založit sušárnu ovoce se však zrodila už o dva roky dříve. Nejprve manželé Kubovi sušili ovoce doma pro sebe a své známé, teprve později začali ovoce prodávat. Zásadním rozhodnutím bylo prodávat jen místní ovoce s nezaměnitelnou chutí i vůní, na které si může každý zákazník pochutnat, jako např. sušené meruňky, švestky, višně, hrušky, jablka apod. Všechny tyto sušené dobroty navíc neobsahují žádné konzervanty, syřidla ani žádný přidaný cukr (s výjimkou sušených višní). S odstupem času došlo k rozšíření sortimentu o vyráběné domácí müsli, pravých švestkových povidel nebo poctivých českých džemů, které jsou pouze z ovoce s malou mírou pektinu a cukru.

Společnost získala značku Vysočina - regionální produkt, kterou získávají jen zpracovatelé surovin pocházejících z České republiky. Bylo pro ně důležité ji získat, protože na trhu se objevují výrobci někteří patří jen k překupníkům, kteří produkty jen zabalí a označí nálepkou ,,vyrobeno v ČR".

Mezi doplňkový sortiment společnosti se řadí včelí med, švestková a hrušková povidla, domácí müsli, které je praženo a následně dochuceno ovocem podle příchutě. Ze sezonního ovoce jsou každoročně vyráběny poctivé domácí džemy, ale jejich kapacita je vždy omezena, neboť není použito jiné ovoce než ze zahrady. Švestková a hrušková povidla jsou také vyráběna pouze z čerstvého vyzrálého českého ovoce a dle tradičních receptur. Veškeré ovoce používané k sušení, jsou nakoupeny od českých ověřených pěstitelů především ze Znojemska. Na proces sušení jsou využity pouze kvalitní a vyzrálá česká ovoce. Každý plod postupně projde našima rukama, kde je s patřičnou péčí zpracován. Ovoce je sušené, není použit oxid siřičitý na zvýšení trvanlivosti a uchování vzhledu. Jedinou používanou přísadou je cukr a kyselina citronová. Sušené ovoce od společnosti Domácí dobroty, s.r.o. je tak vhodné i pro ty nejmenší, které je oceňují nejvíce.

Sušená jablka


Sušená jablka tvoří kromě pochoutky také důležitou složku zdravé výživy. Obsahují jednoduché cukry (nejvíce glukózu a fruktózu), organické kyseliny (ponejvíce jablečnou a citronovou), vitamín C, provitamín A, vitamíny skupiny B. Jablka obsahují značné množství minerálních látek – hlavně draslík, hořčík, fosfor, vápník a železo. Jablka jsou jedním z nejvýznamnějších zdrojů pektinových látek, které jsou schopny vázat a zneškodňovat těžké kovy. Pektiny brzdí rozvoj škodlivých mikroorganismů ve střevech, normalizují proces trávení. Jablko má tedy řadu léčivých účinků. Dále podporuje vylučování cholesterolu z organismu. Pomáhají při zánětu tlustého střeva a dalších onemocnění střev. Zpevňují stěny cév, snižují jejich křehkost. Naše sušená jablka jsou zbavena jádřinců a ošetřena slabým roztokem kyseliny citrónové proti oxidaci – hnědnutí.

Sušené hrušky


Hrušky obsahují obdobné množství cukrů jako jablka, ale výrazně méně kyselin. Proto se nám zdají sladší. Hrušky jsou cenným zdrojem kyseliny listové (vitamín B9), která hraje významnou roli při krvetvorbě. Z minerálních látek obsahují hodně draslíku a jsou poměrně bohaté na zinek. Působí močopudně a jsou doporučovány při chorobách krevního oběhu a ledvin.

Sušené švestky


Švestky mají vyšší obsah minerálních látek než jablka. Obsahují hodně draslíku, fosforu, dále vápník, hořčík a železo, vitamíny skupiny B a vitamín C. Látky obsažené ve švestkách mají příznivý vliv na naše celkové zdraví - kosti, vlasy, psychiku, zuby, střeva, krvetvorbu, látkovou výměnu, cholesterol. Působí velmi dobře na zácpu a problémy se střevy. Doporučují se konzumovat při revmatismu, dně, ledvinových a jaterních chorobách a při chorobách krevního oběhu.

Více se dozvíte na webu: http://www.domaci-dobroty.cz/

Fotogalerie


Naše prodejny Sklizeno

Otevřeno již 19 prodejen Navštivte nás!